Spitalul din Banat in care familiile nu-si mai pot vizita bolnavii oricand doresc

A fost luata o masura suplimentara de protectie. Apartinatorii nu mai intra cand doresc sa viziteze pacientii dintr-un spital din Banat.

CITESTE SI: Cartierul din Timisoara unde se fumeaza ‘iarba’ noaptea pe strazi 

Este vorba de Spitalul Judetean din Resita, a carui conducere a luat decizia de a restrictiona intrarile rudelor la bolnavi. Masura a fost impusa de noul manager care vrea in acest fel sa reduca aglomeratia din unitatea medicala si sa-i protejeze pe bolnavi.

In sedinta comitetului director s-a stabilit urmatorul program de luni pana vineri intre orele 13-15 si 19-20, iar sambata si duminica cei interesati isi pot vizita rudele de la ora 13-18. Mentionez un lucru foarte important, pacientii au obligatia de a-si informa familia despre orele de vizita, intrarea apartinatorilor fiind interzisa in restul zilei, in timpul programului de lucru. Toate aceste demersuri sunt pentru o buna desfasurare a activitatii medicale si pacientul sa beneficieze de o ingrijire cat mai buna”, a declarat pentru radioresita.ro purtatorul de cuvant al unitatii medicale, Carmen Brumar.

CITESTE SI: Vestea atat de asteptata despre Centrul de Mari Arsi de la Timisoara! Cand se deschide? Anuntul ministrului Sanatatii 

Spitalul Judetean Resita asigura asistenta medicala pentru cei 300.000 de locuitori ai judetului Caras Severin.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Accesul apartinatorilor oricand in spitale nu este benefic pentru nimeni,ganditi-va ca se fac tratamente,se pun si se scot sonde urinare,nu ai intimitate si este extrem de deranjant,actul medical se efectueaza in conditii de decenta si protectie al pacientului,nu in vazul apartinatorilor altui pacient.De multe ori se confunda spitalul cu holul garii de nord.E foarte bine.Oricum apartinatorii n-ar trebui sa intre in saloane,ar trebui puse banchete intr-o sala aparte,iar bolnavul dus acolo ,nu mi se pare normal sa vina oameni de pe strada in saloane sunt si oameni operati,sensibili peste masura la germeni,virusi si microbi,si aia vin incaltati cu urme de fecale de caini,pisici si sobolani pe talpi,cum dracu sa ai igiena in saloane atunci?

  2. Tantalaul ala de manager ar trebui sa mai studieze putin legea
    Ordinul nr. 1284/2012 privind reglementarea programului de vizite al aparținătorilor pacienților internați în unitățile sanitare publice

    „în temeiul art. 7 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea și funcționarea Ministerului Sănătății, cu modificările și completările ulterioare,

    ministrul sănătății emite următorul ordin:
    Art. 1. –
    (1) Programul de vizită al aparținătorilor pacienților internați în unitățile sanitare publice se realizează de luni până vineri în intervalul orar 15,00-20,00, iar în zilele de sâmbătă și duminică programul de vizită se realizează între orele 10,00-20,00.
    (2) Numărul de vizitatori pentru un pacient internat într-un salon cu mai mult de 3 paturi nu poate fi mai mare de 3 persoane și pot fi vizitați maximum 2 pacienți în același timp.

    (3) În situația prevăzută la alin. (2), pentru a da posibilitatea vizitei și pentru ceilalți pacienți, dacă există solicitări în acest sens, durata vizitei va fi limitată la 60 de minute.

    Art. 2. –
    Vizitarea pacienților în secțiile/compartimentele de terapie intensivă este permisă zilnic doar membrilor familiei, respectiv părinți, copii, surori/frați, cu condiția ca vizita să se facă individual sau cel mult două persoane, cu respectarea procedurilor interne.
    Art. 3. –
    1) Secțiile/Compartimentele de terapie intensivă au obligația de a avea un număr de telefon prin care se asigură informarea familiei de către medicul curant sau medicul de gardă despre starea și evoluția pacientului. Aparținătorii vor fi informați despre acest număr de telefon la internarea sau la transferul pacientului în secția/compartimentul respectivă/ respectiv.

    (2) Pentru pacienții internați pe oricare dintre secțiile/compartimentele unității sanitare, la solicitare, membrii familiei pot discuta direct cu medicul curant în timpul programului zilnic de lucru al acestuia, în baza unui program stabilit de medicul șef/coordonator de secție/compartiment, aprobat de directorul medical și afișat la loc vizibil la intrarea în unitatea sanitară.

    Art. 4. –
    (1) Prin excepție de la prevederile art. 1, în cazul pacienților în stare critică sau terminală, indiferent de secția/compartimentul în care aceștia sunt internați, familia are dreptul de a vizita pacientul zilnic, indiferent de oră, sau poate solicita prezența permanentă lângă pacient a unui singur membru de familie, cu acordul medicului curant, dacă condițiile din secția/compartimentul respectivă/respectiv permit acest lucru. În caz contrar, se va asigura accesul familiei periodic la pacient, asigurându-se un spațiu adecvat de așteptare, în apropierea secției/compartimentului respective/respectiv.

    (2) În cazul pacienților internați care au un grad redus de mobilitate din cauza patologiei prezentate, pe oricare dintre secțiile/compartimentele din unitatea sanitară, accesul unei persoane poate fi permanent
    Art. 5. –
    (1) În cazul copiilor internați în secțiile/compartimentele de terapie intensivă se asigură prezența cu caracter permanent a unuia dintre părinți, dacă se solicită acest lucru.

    (2) În cazul copiilor până la 14 ani internați în oricare dintre secțiile/compartimentele din unitatea sanitară se acceptă prezența unui aparținător permanent, dacă se solicită acest lucru.

    (3) În cazul copiilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani internați în oricare dintre secțiile/compartimentele din unitatea sanitară se poate accepta prezența unui aparținător permanent, cu acordul șefului de secție/coordonatorului de compartiment.

    Art. 6. –
    Managerii unităților sanitare au obligația să afișeze programul de vizite la toate intrările în unitatea sanitară, în mod vizibil și accesibil vizitatorilor.

    Art. 7. –
    Este strict interzisă perceperea de taxe pentru vizitarea pacienților în unitățile sanitare publice.

    Art. 8. –
    Conducerea unității sanitare publice are obligația de a instrui angajații serviciului de pază propriu și pe cei ai firmelor de pază, după caz, asupra programului de vizite, obținând o declarație de la fiecare dintre aceștia prin care se angajează să respecte aplicarea programului respectiv și să nu pretindă sau să primească niciun fel de atenții în vederea permiterii accesului în afara programului de vizită. În cazul încălcării acestor prevederi se vor aplica sancțiuni administrative, până la desfacerea contractului de muncă pentru persoana care se face vinovată, sau încetarea contractului cu firma de prestări servicii de pază.
    Art. 9. –
    Prevederile prezentului ordin se aplică unităților sanitare cu paturi din rețeaua Ministerului Sănătății și celor al căror management a fost transferat la autoritățile administrației publice locale.

    Art. 10. –
    (1) Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor prevăzute de reglementările legale în vigoare se realizează de către personalul împuternicit din cadrul structurilor de control în domeniul sănătății publice ale Ministerului Sănătății și ale direcțiilor de sănătate publică.

    (2) Contravențiilor aplicate de personalul împuternicit al Ministerului Sănătății, în conformitate cu reglementările legale în vigoare, le sunt aplicabile dispozițiile Ordonanței Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările și completările ulterioare.
    Art. 11. –
    Direcțiile de specialitate din cadrul Ministerului Sănătății, direcțiile de sănătate publică, autoritățile administrației publice locale, precum și spitalele publice vor duce la îndeplinire dispozițiile prezentului ordin.

    Art. 12. –
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.