Un nou proiect de orgonanta de Guvern vine cu schimbari importante in privinta pretului carburantilor.
De la 1 septembrie, am putea cumpara benzina si motorina cu pana la 10% mai scumpa. Astfel, atat pentru benzina, cat si pentru motorina, am putea plati cu pana la 50 de bani mai mult pe litru, daca accizele la carburanti vor reveni la nivelul de anul trecut.
La inceputul anului, pretul carburantilor a scazut, ca urmare a eliminarii supra accizei de 7 euro-centi pe litru, iar acum, odata cu reintroducerea accizelor pe carburanti, ar putea sa revina la valori asemanatoare.
„Scaderea nivelului accizelor pentru benzine si motorine a vizat in principal contracararea fenomenului de alimentare cu combustibil in alte state membre care practicau niveluri ale accizelor inferioare celor din tara noastra si, prin urmare, aveau preturi la pompa mai scazute.(…) In prezent, urmare analizei efectuate in ceea ce priveste nivelurile accizelor practicate de statele membre, se constata ca Romania are printre cele mai scazute niveluri ale accizelor, aproape de nivelurile minime prevazute de legislatia Uniunii Europene”, se arata in Nota de fundamentare publicata pe site-ul Ministerului Finantelor.
Citeste mai mult aici.
Pareri
Minciuni ordinare! Cea mai scazuta acciza…, cel mai scazut pret din Europa la carburanti…, bla,bla,bla. Nici vorba de asa ceva. Cauza scumpirii este cat se poate de evidenta, „sacul” (bugetul) cat se poate de gol al guvernului marelui castigator PSD. Din 35% prezenta la vot ei au castigat cu 45% dar asta impreuna cu ALDE, ca altfel….. Castig datorat promisiunilor facute, speculand saracia romanilor. Acum treaba s-a cam nasolit, dau din colt in colt ca nu stiu de unde sa mai faca rost de bani… Deficitul bugetar va trece mult peste 3% iar datoria externa a trecut de 100 miliarde euro. Stam bine, nu? Dar pe ei nu-i intereseaza asa ceva, ei tin doar la imaginea politica a partidului care e in grav pericol din cauza lipsei banilor, lipsa care va genera nerespectarea promisiunilor populist-electorale si care va duce la pierderea electoratului. V-ati prins cam cum sta treaba, nu?