Au pornit amenzile pentru soferii care trec pe rosu sau depasesc viteza si sunt filmati la Timisoara. Protocolul intre Primarie si Politie a fost semnat Unde sunt radarele si camerele video

TIMISOARA. Momentul asteptat cu sufletul la gura de soferii din Timisoara a sosit. De luni imaginile de la centrul de monitorizare a Sistemului de Trafic Management al Primariei au inceput sa fie trimise catre politie, iar miercuri s-a semnat protocolul dintre institutii. Cu alte cuvinte, pornesc amenzile.

CITESTE SI: Poate veni o zi in care sa ajungi chiar tu pe un pat de spital, in suferinta. Este mare nevoie de sange la Timisoara, iar oamenii sunt chemati sa doneze. Hai si tu! 

Documentul a fost iscalit in cursul aceste zile de catre primarul Nicolae Robu, de seful Inspectoratului Judetean de Politie cms sef Alin Petecel, de seful Serviciului Rutier Timis, Petru Rumega, si de seful DIrectiei Edilitare din Primaria Timisoara, Culita Chis.

Sa avem succes si sa fie putini cei care nu respecta legea si ajung sa fie sanctionati, pentru ca scopul nostru este sa asiguram civilizatia in oras, sa asiguram securitatea in oras, sa nu pedepsim pe nimeni. Lumea trebuie sa inteleaga asta si sa respecte legea, sa respecte regulile„, a declarat primarul Nicolae Robu la semnarea protocolului.

GATA CU TRECERILE PE ROȘU, GATA CU DRIFT-URILE, GATA CU CURSELE DE MAȘINI ȘI MOTOCICLETE ÎN TIMIȘOARA!Dați, vă rog, Share!STIMAȚI CONDUCĂTORI AUTO, ÎNCEPÂND DE ASTĂZI, PUTEȚI FI AMENDAȚI PE BAZA ÎNREGISTRĂRILOR DE LA RADARELE ȘI CAMERELE VIDEO DIN SISTEMUL DE MANAGEMENT COMPUTERIZAT AL TRAFICULUI!Astăzi, 13.09.2017, s-a semnat între Primăria Timișoara și Inspectoratul de Poliție Județean Timiș, prin Primar, Nicolae Robu și Director Direcția Edilitară, Culiță Chiș, pe de o parte, respectiv Inspector Șef, Aurelian-Alin Petecel și Șef Serviciu Rutier, Petru Rumega, pe de altă parte, protocolul de colaborare în exploatarea sistemului municipal de management computerizat al traficului. ÎNCEPÂND DE ASTĂZI, POT FI ACORDATE AMENZI PENTRU TOT CE SEMNALEAZĂ SISTEMUL CA ÎNCĂLCARE A LEGII! DECLAR SOLEMN: NU EXISTĂ NICIUN PLAN DE AMENZI, NICIUN SCOP ÎN SINE DE A AMENDA, TOT CE URMĂRIM ESTE CIVILIZAȚIE ȘI SECURITATE ÎN TRAFIC ÎN ORAȘUL NOSTRU! DAR, SISTEMUL ESTE NECRUȚĂTOR! Haideți, atunci, să respectăm legea și să nu ajungem la a fi amendați! Mi-ar plăcea să fim orașul cu cele mai puține amenzi pe cap de locuitor!

Posted by Nicolae Robu on 13 Septembrie 2017

Aparatele radar din sistemul de supraveghere a traficului din Timisoara au fost certificate si omologate de o echipa de specialisti de la Bucuresti in urma cu cateva zile.

Sistemele de detectie a trecerii pe rosu se afla in zonele: Calea Sagului – Liviu Rebreanu, str. Bratianu – Revolutiei – Hector, Piata Bratianu (Punctele Cardinale), str. Republicii – Jiul, str. Circumvalatiunii – Gh. Lazar, str. Simion Barnutiu – Dorobantilor – Gh. Adam, str. Mihai Viteazul – str. Vasile Parvan, str. Cetatii – Gh. Lazar, Calea Aradului – str. Miresei, Calea Circumvalatiunii – str. Brediceanu.

Radarele care inregistreaza depasirile de viteza sunt la iesirile din oras, pe Calea Lipovei, in Aradului, Sagului, Buziasului, pe Calea Dorobantilor si la Pasajul Michelangelo.

Cu alte cuvinte, soferii trebuie sa fie atenti pentru ca se vor trezi cu amenzi cand se asteapta mai putin. Vor veni acasa, in plic.

Timisoara inregistreaza astazi si o premiera. Este primul oras din Romania in care soferii vor fi amendati cu ajutorul unui sistem de trafic management.

Acesta a fost implementat printr-un proiect pe bani europeni care a costat aproximativ 10 milioane de euro. Au fost montate sute de semafoare inteligente, 230 de camere video in 134 de intersectii. S-au instalat 7 radare de viteza si 13 de informare, precum si senzori pentru detectia trecerilor pe rosu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Poate in sfarsit se va circula mai disciplinat si se mai reduce din numarul de accidente.
    Am auzit de la multi argumentul ridicol ca intai sa fie nu stiu ce infrastructura sau sa fie mai putin trafic si dup-aia sa se dea amenzi. Adica doar daca ai nu stiu cite benzi si nu ai trafic trebuie sa nu treci pe rosu si sa mergi cu viteza legala in oras?
    Din cauza mentalitatii asteia vedem aproape in fiecare zi cite un accident serios aici pe Tion. Frecventa accidentelor e imensa; eu am locuit citiva ani intr-un oras mai mare ca Timisoara din Scotia, unde traficul era cel putin la fel de intens. Vreau sa spun ca toata lumea circula legal, cu rabdare, si vedeam un accident serios maxim o data pe luna si era stire importanta!

  2. Încă un motiv ca polițiștii rupti de munca sa se odihnească la birou . În rest parcări cacalau , drumuri beton , semafoare moarte de la instalare . Toate bune .

  3. Presupun ca amenda o primeste proprietarul masinii. Cum o sa se procedeze cu masinile de firma?

    • se da un termen pentru ca proprietarul masinii sa informeze cine a condus in acel moment;altfel va fi sanctionat proprietarul masinii,amenda fiind chiar mai mare

    • amenda o primeste firma. am primit amenda pentru videza in germania in 1997. sau 98. Aveam 15kmph in plus cu masina de firma. Si a venit 50marci la firma amenda, iar eu am platit catre firma banii astia.

      In rromania banuiesc ca nu o sa functioneze. in rrromania nicio lege nu finctioneaza. rrromanii au alergie la lege: incepand de la soferi pana la politicieni, militieni si judecatori. toti au alergie la lege, da ca nu-i vede nimeni incalca toate legile.

    • Sa vedem daca se linistesc grabitii care depasesc coloana.

    • @ Codrut,
      Cu greu reusesc sa ma stapanesc sa nu dau un raspuns gen Adrian Despot cu celebra replica.
      pai daca tu zici ca amenda o primeste proprietarul masinii, la masinile de firma ce nu iti este clar? crezi ca sistemul are informatia ce angajat conduce de firma? TOT proprietarul masinii primeste amneda, asadar FIRMA care este proprietarul masinii…

  4. M-ar interesa si cind vor cade la un acord pe Calea Lipovei? Radarul zice ca 30km/h este permis pe cand indicatoarele de circulatie spun 50km/h.

  5. Toate bune și frumoase, dar management trafic zero, lucrări trase de par cu anii și ambuteiaje cât cuprinde, centura ocolitoare lipsă. Toate se sparg în capul bietului șofer.
    Mulțumim Domnului Robu!

  6. Toate radarele sunt cu probleme,circula cel din fata ta cu 70km/h tu esti in urma lui cu 50km legal te ia si pe tine deoarece sunt citeva secunde bune sa asi revina radarul la normal,o porcarie de contestat! timp ,bani ,procese se vor inmulti in instanta.

  7. o sa circulam toti cu 30 km / h, urmeaza sa fie fain prin oras

    • azi sa vazut 15 09 2017

  8. Nu doar in intersectii e nevoie de camere. De ex pe Str. Eneas se fac depasiri pe pista de biciclete. Se merge cu 80-100kmph cu o roata pe pista de biciclete.. oprirea binenteles se face pe pista de biciclete. ca in rrrromania daca pui avariile poti sa faci ce vrei. nu-ti face nimeni nimic. iar pentru obezi e mult sa faca 5m in plus pe jos.
    Pentru animale doar bata si gardu functioneaza. legislatie, indicatoare, semafoare… astea-s pentru oameni.

  9. Îi mulțumim azi ROb-ului lui dumnezeu NICOLAE – asa ca de inaltarea sfintei cruci… – asa sa-i ajute d-zeu 🙁

  10. Azi 14.09 am plecat de la semafor (primul) si am facut viraj la stanga spre iesirea din oras (Sanicolau Mare) si imediat ce m-am uitat la radar 62km/h 2 puncte penalizare! Pe bune! Nu aveam mai mult de 30! Sunt omologate radarele sau exista omologare doar pe hartie?

  11. Azi m am luminat , de aceea nu am mai vazut eu de vreo 20 de ani agenti de la politia rutiera in intersectii la orele de virf si in punctele critice , eventual la trecerile de pietoni din preajma scolilor la inceperea si terminarea cursurilor , erau absorbiti de lucru , erau cu ochii pe monitoare , si de acolo , de pe un scaun cu spatar inalt , de piele , supravegheau si fluentizau traficul si mai am o mica intrebare , daca cineva depaseste viteza legala si pleaca a doua zi la Londra , ca acolo locuieste de vreo 10 ani , si la adresa din buletin nu locuieste altcineva , fiind si ei plecati in vest ( unul din cei 5 000 000 de romani plecati in vest , si poate ca si vecinii de casa sau de apartament sint plecati tot catre vest ) cum stie ca i s a intocmit un pv de contraventie s au poate i s a suspendat permisul de conducere , ca sa nu se trezeasca infractor , s au executat silit , ca poate se trezeste si fara casa pina peste vreo 2 sa 3 sa 4 sau 5 sau 10 cind poate va mai vizita Romania nu de alta , dar poate i a expirat buletinul .

  12. Din cate am inteles exista omologare doar pe intreg sistemul. Ca sa fie valide amenzile trebuie ca omologarea sa fie pe fiecare camera (care constata evenimentul) in parte.