Flacarile la turlele Catedralei din Timisoara pot fi stinse in timp record. Cum urca pompierii pana la ele in mai putin de 5 minute. Foto si video

TIMISOARA. Pompierii timisoreni pot interveni de acum inainte si la inaltimi uriase, dupa ce au fost inzestrati cu o masina de interventie de ultima generatie.

CITESTE SI: Parinti in lacrimi, in Banat. Se gandesc la ce e mai rau, dupa ce le-a disparut fara urma copilul 

Masina este de fapt o platforma cu brat extensibil care ii ajuta pe pompieri sa ajunga pana la 70 de metri inaltime. Principalul rol al masinii este acela de a ajuta la evacuarea persoanelor blocate la mare inaltime.

Pentru a ajunge la 70 de metri, masina este ridicata cu ajutorul unor picioare metalice, dupa care bratul este extins pana la inaltimea necesara. In nacela care este la capatul bratului intra doi pompieri, unul care sa manevreze bratul platformei, iar celalalt sa ajute la salvarea persoanelor blocate la mare inaltime.

Aceasta autospeciala vine in sprijinul nostru deoarece in acest moment avem in dotare doua autospeciale care au o vechime de peste 30 de ani, si inaltimea la care pot interveni nu depaseste 33 de metri. Aceasta autospeciala vine in sprijinul nostru si nu suntem decat bucurosi ca avem acest mijloc nou de interventie. La nivelul celorlalte judete suntem primul judet in dotarea caruia a intrat o asemenea autospeciala. Practic, vorbim de o platforma de interventie si salvare de la inaltimi. Diferenta fata de celelalte platforme este ca are o pompa de refulare a apei care poatesa lucreze cu apa din surse de presiune, ne referim aici la un hidrant stradal. De asemenea, poate ajunge la o inaltime de 70 de metri si poate lucra inclusiv la stingerea incendiilor de la aceasta inaltime. Scopul este salvarea persoanelor si de a actiona din exteriorul unei cladiri inalte sau foarte inalte. Cel mai inalt punct il avem la Catedrala Mitropolitana, care cu tot cu antena ajunge undeva la 85 de metri. Avand in vedere ca la nivelul municipiului Timisoara se va construi o cladire care face parte din categoria cladirilor foarte inalte, adica peste 45 de metri, in ansamblul Openville, care va avea o inaltime de 155 de metri. Bineinteles, aceasta autospeciala o putem folosi si la hale industriale pentru stingerea incendiilor pentru a fi in siguranta si pompierii„, a declarat Lucian Mihoc, inspector sef al ISU Banat.

CITESTE SI: Concurs de facut fasole la ceaun, in festival, langa Timisoara. Ce alte surprize se pun la cale 

Presedintele Consiliului Judetean Calin Dobra a fost cel care a predat documentele si cheia masinii de interventie.

Ma bucur ca am reusit sa ducem la bun sfarsit o asemenea investitie a Consiliului Judetean Timis, o investitie de aproximativ 6,5 milioane de lei, o investitie deosebita care vine in sprijinul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Banat. Sunt ferm convins ca ceea ce am facut astazi este un lucru de normalitate pentru a asigura un climat de siguranta cetateanului din judetul Timis. Eu imi doresc foarte mult sa nu foloseasca de foarte multe ori ISU acest utilaj, dar in acelasi timp, tinand cont de ultimele evenimente meteo, de evenimentele neprevazute, de care s-a lovit Comitetul pentru Situatii de Urgenta, cred ca este mai bine sa fim pregatiti sa fim prezenti la orice eveniment sau situatie neprevazuta. Nu pot decat sa felicit inca o data Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Banat pentru increderea care o transmite cetatenilor din judetul Timis„, a declarat presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra.

CITESTE SI: Trei terenuri la margine de Timisoara propuse de Nicolae Robu CNI pentru Sala Polivalenta. Ce a trimis la Bucuresti 

Doi dintre pompieri au facut o demonstratie cu masina de interventie, dupa care cativa copii au fost si ei ridicati de la pamant sa vada cum functioneaza utilajul.

A fost o experienta placuta pentru mine. Ma bucur doar ca nu ne-au ridicat mai mult pentru ca incepea sa imi fie frica„, a declarat una dintre pustoaicele care au avut curajul sa testeze bratul extensibil al masinii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Corect era sa fie un titlu despre mașina de intervenție.
    E bine ca se scrie despre catedrala cu toate astea mulți dintre antiCrist vor considera articolul drept prozelitism bun de ocară.
    Sper sa-mi demonstrați ca înșel .

  2. Avem flacari la turlele Catedralei? Am trait degeaba atatia ani in Timisoara si nu am stiut.