Ultimele imagini de pe Autostrada Liliecilor. Ce se intampla pe Lotul 4 Lugoj – Deva

TIMISOARA. In ciuda promisiunilor sforaitoare ale unor ministri de la Transporturi ori sefi de la CNAIR, cum ca pana de Craciun vom merge pe noi bucati de autostrada de pe traseul Lugoj – Deva, iata ca inca mai e mult de lucru atat pe Lotul 3, cat si pe Lotul 4, caci in privinta ultimilor kilometri de pe Lotul 2 ne-am luat orice speranta de a-i vedea finalizati inainte de 2020, daca nu chiar mai bine.

CITESTE SIDaca nu deschidem niciun metru de autostrada pana la Craciun pe Lugoj – Deva, macar sa pregatim santierul pentru iarna. Ultimele lucrari facute pe soseaua de mare viteza. Video 

Pe Lotul 3, pe tronsonul Holdea – Ilia mai sunt atat de multe lucruri de facut incat momentul finalizarii poate fi plasat, in cea mai optimista estimare, undeva in vara anului 2018.

Iar pe Lotul 4 mai sunt inca de relocat stalpi de inalta tensiune care stau in calea asfaltului, pe aproape o jumatate din lungimea traseului nu s-a pus inca nici stratul de uzura, iar la intrarea in Soimus sunt in toi lucrarile la nodul rutier.

Echipa de la Asociatia Pro Infrastructura anunta ca muncitorii lucreaza la foc continuu pe tronsonul 4 Soimos – Ilia. Acestia au fost la treaba chiar si de Ziua Nationala.

Vineri, 1 decembrie, a fost zi de lucru pe lotul 4 al Autostrazii A1 Lugoj-Deva. Constructorul, UMB Spedition, era bine mobilizat in mai multe puncte critice ale santierului: nodul Soimus, dealul liliecilor (sapaturi si viaductul dinspre Soimus) si viaductul Branisca. Muncitorii erau prezenti si in zona barajului Mintia. O noutate importanta de pe acest tronson este inceperea lucrarilor serioase la viaductul care „coboara” din celebrul deal al liliecilor spre vest, spre Ilia. In zona Mintia majoritatea tevilor sunt relocate si se dezafecteaza cele vechi. Se avanseaza si cu relocarile stalpilor de inalta tensiune de pe aliniamentul autostrazii„, au notat cei de la Pro Infrastructura.

Cei 22 de kilometri de pe tronsonul 4 al Autostrazii Lugoj-Deva, intre Soimos si Ilia, sunt in lucru inca din 2014. Cea mai cunoscuta piedica in calea lucrarilor, despre care s-a vorbit ani la randul, au reprezentat-o cei cativa lilieci protejati din grota de la Soimus, care in acest an au fost mutati in Pestera Romanesti din Timis. Acestora insa li s-au adaugat si alte probleme spinoase, cum ar fi relocarea mai multor stalpi de inalta tensiune apartinand Transelectrica si E-Distributie.

CITESTE SI: Piedicile de pe Autostrada Lugoj – Deva, tinute la secret. Dupa lilieci, o alta problema uriasa tine departe inaugurarea Lotului 4. Foto 

CITESTE SI: Ultimele imagini din aer cu Autostrada Lugoj – Deva Lot 4. Afla ce sanse sunt sa se deschida pana de Craciun Video 

Echipa de la Asociatia Pro Infrastructura a postat si mai multe fotografii proaspete ale colegilor de la forumul peundemerg.ro care ilustreaza stadiul lucrarilor la nodul rutier Soimos.

Intr-o apreciere optimista, primele masini ar putea patrunde pe Lotul 4 al Autostrazii Lugoj – Deva abia in 2019.

CITESTE SI: Se asterne mai intai zapada, apoi asfaltul. Ultimele imagini de pe Autostrada Lugoj – Deva 

UPDATE: Deputatul PNL, Florin Roman, a prezentat pe pagina sa de Facebook un document primit de la Ministerul Transporturilor ca raspuns la o interpelare privind stadiul constructiei autostrazilor din Romania.

Potrivit documentului, situatia pe cele trei loturi ale autostrazii Deva-Lugoj aflate in lucru se prezinta asa:

Lotul 2 (progres fizic 72%) – km 27+620 – km 43+060 Finalizat;

– km 43+060 – km 47+090 va fi gata in trimestrul II 2018;

– km 47+090 – km 56+220 va fi gata in trimestrul I 2020;

Lotul 3 – (progres fizic 78,83%) va fi gata in trimestrul IV 2018;

Lotul 4 – (progres fizic 66%) va fi gata in trimestrul II 2018.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Daca nu se da in folosinta macar 100km de autostrada pe an, e jenant! In alta ordine de idei, am fost zilele trecute pe autostrada spre Sibiu…plina de gropi iar apa, in unele locuri baltea iar in altele se scurgea pe carosabil! facem autostrazi scumpe si de proasta calitate! Cine le receptioneaza ci raspunde material pentru gropile aparute si pentru avariile produse masinilor?

  2. Cred ca in fata realizarilor de viitor ar trebui trecuti nu anii 20xx ci anii 30xx.
    (valabil si pentru cei care vin din urma)