Primul elev eliminat din Bacalaureatul 2018, la Timisoara. Ce s-a intamplat

TIMISOARA. Eliminarea elevilor din examenul de Bacalaureat apare de obicei la probele scrise, insa in 2018, in noua formula a examenului maturitatii, un elev a fost eliminat inca de la probele orale.

CITESTE SI: Salariile marite ale sefilor din Primaria Timisoara. Vasile, soferul lui Nicolae Robu, are aproape 10.000 de lei pe luna

S-a intamplat in Timisoara, in prima zi a BAC-ului, la proba de limba romana. Tanarului i-a sunat telefonul in timpul examenului, lucru interzis de regulament. Astfel, profesorii supraveghetori au luat masura eliminarii lui din sala de clasa. Elevul va mai avea posibilitatea sa dea din nou examen abia peste doua sesiuni, in toamna anului 2019.

Era un elev de la Emanoil Ungureanu, care a fost prins cu un telefon asupra lui. Acum cateva minute le-am transmis un mesaj colegilor care sunt presedinti in comisiile de competente ca nu ar strica, avand in vedere ca competentele nu reprezinta niciun fel de risc, cand intra copiii in sala, sa le mai spuna inca o data inainte de a ajunge sa se aseze in banca, in cazul in care au telefoanele asupra lor, ce li se poate intampla. Competentele nu sunt un test la care copiii sa cada. Ceea ce ma determina sa cred ca e chiar posibil ca unii dintre ei sa il lase in buzunar din obisnuinta ca nu se pot desparti de acest accesoriu. Este pacat ca raman doua sesiuni si pierd atat din viata lor de elevi. Asta este regulamentul. Pur si simplu i-a sunat telefonul, de-asta banuiesc ca a fost o greseala„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Aura Danielescu, inspector scolar general al ISJ Timis.

CITESTE SI: Autocar cu 40 de oameni, implicat intr-un accident, pe o sosea din Timis. Circulatie blocata

Examenul de Bacalaureat continua si marti cu proba la limba romana, dupa care pana la finalul saptamanii absolventii claselor a XII-a vor mai avea si alte probe. In 14 si 15 februarie urmeaza examenul de limba materna. In 16, 19 si 20 februarie urmeaza proba de competente digitale. Ultima proba orala se va desfasura in 21 si 22 februarie, cand elevii vor avea proba orala la o limba straina.

Si, daca examenele orale se dau acum, emotiile vor continua in vara, cand elevii le vor avea programate pe cele scrise, dupa urmatorul calendar:

25 iunie – Limba si Literatura Romana
26 iunie – Limba si Literatura materna
27 iunie – Proba obligatorie a profilului
28 iunie – Proba la alegere a profilului si specializarii
4 iulie – Afisarea rezultatelor(pana la ora 12) si depunerea contestatiilor( intre orele 12 si 16)
5 – 8 iulie – Rezolvarea contestatiilor
9 iulie – Afisarea rezultatelor finale

Examenele orale sunt monitorizate video.

Fiecare candidat va primi un calificativ: experimentat, avansat, mediu sau incepator, dar aceasta evaluare nu conteaza la media finala, asa ca elevii n-ar trebui sa aiba mari emotii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.