Cele mai periculoase cartiere din Timisoara. Si tu locuiesti intr-unul dintre ele?

TIMISOARA. Talhariile si furturile n-au ocolit Timisoara in decursul anului trecut, insa numarul lor a oferit o surpriza, aceasta potrivit statisticilor Inspectoratului de Politie al Judetului Timis obtinute de opiniatimisoarei.ro.

Fie in plina strada, fie in casele timisorenilor, furturile cu violenta produse in oras au fost totusi simtitor mai putine decat in anii precedenti, iar mare parte dintre atacatori au fost prinsi de oamenii legii.

In total, pe raza celor 5 Sectii de Politie s-au inregistrat, in 2017, 49 de talharii, fata de 62 petrecute cu un an inainte. In ceea ce priveste spargerile obisnuite, acestea au fost 3.986, mai putine decat cu un an mai devreme cand se inregistrau 4.108.

In varful unui top neoficial al celor mai periculoase zone din Timisoara se situeaza cartierele din aria de acoperire a Sectiei 4: Mehala, Bucovina, Blascovici, Ronat, Torontalului, Circumvalatiunii, zona Garii de Nord, unde s-au produs anul trecut 14 talharii si 785 de furturi.

Pe locul 2 stau cartierele din raza Sectiei 3 Politie Timisoara: Sagului, Dambovita, Fratelia, Steaua, Iosefin, Odobescu, Freidorf si Polona, unde talharii au dat 12 lovituri, iar hotii obisnuiti 993.

Pe pozitia a treia vine partea centrala a Timisoarei, zona Take Ionescu, Modern, Telegrafului, Fabric, din aria de acoperire a Sectiei 1 Politie, cu 9 talharii si 666 de furturi inregistrate anul trecut.

Pe locul 4 s-au ‘calificat’ cartierele Girocului, Soarelui, Buziasului, Kuncz, ale Sectiei 2, unde anul trecut s-au petrecut 8 talharii si 801 furturi.

Cea mai linistita zona a orasului se dovedeste iarasi nordul. Pe pozitia a cincea in topul zonelor periculoase din Timisoara stau Aradului, UMT – Padurea Verde, Lipovei, ale Sectiei 5 Politie, unde anul trecut numarul talhariilor s-a oprit la 5, iar cel al furturilor la 484.

La toate acestea se adauga o talharie produsa in Complexul Studentesc, inregistrata la Biroul pentru Centrul Universitar, respectiv 5 furturi, tot in campus.

Tu, ce crezi? Care ti se pare zona cea mai riscanta din oras? Raspunde la SONDAJUL nostru de mai jos si bifeaza locul pe care il socotesti cel mai plin de pericole!

[poll id=”15″]

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Candva, in mileniul trecut, atunci cand „talharia, huliganismul s.a.m.d. s-a raspandit prin Timisoara (nu chiar in zonele citate in articol, pt. ca buna parte nu existau nici in organizarea/structurarea actuala si nici cu concetatenii actuali) a fost emisa o lege „Legea 324” ( parafrazata 3 – trei ani 24 – in douazeci si patru de ore) (cu bunele dar si cu relele din background).
    Ani de zile puteai sa te plimbi prin parcuri, cartiere marginase fara sa-ti fie teama de o „interceptare cu caracter de jefuire”. Situatia s-a schimbat dupa mai multi ani urmare …. (multor cauze).
    Cred ca astazi – pe fondul democratiei adevarate / originale – acest lucru nu ar mai fi posibil.

  2. Interpretare oarecum eronata. Cartierele Mehala, Bucovina, Blascovici, Ronat, Torontalului, Circumvalatiunii fac parte din zona unde populatia are venituri mai mari si este paradita de ciorditori si tigoineri veniti de prin Fratelia, Kuncz, Iosefin, Girocului.

  3. Ce venituri mari in Ronat,Blascovici,Mehala si Circumvalatiunii ? De unde venituri mari….Ronat si Mehala cu gaini si capre,incalzirea pe lemne iar in Bucovina nu gasesti un ap devl7x doar impresi de bogatie ,traiesc ca la sat de unde au si ajuns majoritatea .

  4. Ma bucur ca exista asemenea statistici, desi cifrele nu par sa fie semnificative (12 talharii versus 14 nu face un cartier mai bun decat altul, trebuie raportat la suprafata, populatie, nivel de trai), inseamna ca autoritatilor le pasa si vor lua masuri.