TIMISOARA. Eveniment de marca la Casa Artelor din Timisoara care se transforma, pret de cateva ceasuri in cuina bunicii. Vorbe de demult, obiecte din copilarie si gusturile de acasa, toate acestea vor putea fi intalnite sub titlul „Gastronomie si identitate: Banatul din farfurie„.
Sala StudioArt, galeria Subterana si Cafe Klapka isi asteapta gostii miercuri, 28 februarie, de la orele 17.30.
Intalnirea cuprinde urmatoarele prezentari:
Gastronomie si identitate: Banatul din farfurie – Nicoleta Musat, co-moderator Comunitatea locala Ro100 Timisoara (intre 18:20 si 18:30)
Micro-armonia din farfurii sau Banatul si feeriile culinare – prof.univ.dr. Adriana Babeti (intre 18:30 si 19:00)
Bugataria si bagajul identitae: intre nostalgii si regasiri – conf. univ. dr. Smaranda Vultur (intre 19:00 si 19:30)
Dupa ce vorbele gostilor de seama se vor fi terminat, se scot din credenturi si sertare obiecte si fotografii ale dragilor nostri din alte vremuri, lucruri pe care le-au lasat mostenire, obiecte incarcate cu emotii si amintire. Ele vor fi expuse, in galeria Subterana, de miercuri seara, de la ora 20.00, vreme de doua saptamani.
Si pentru ca aceasta calatorie in lumea gusturilor de acasa sa fie asa cum se cade sa fie, seara se incheie in Cafe Klapka cu o masa intinsa si plina de bunatati. Grenadiermarch, pleskavica, crumpi cu carne, plasintie cu ludaie, babe negre, susituri, cusma lui Guguta sau pasula frecata – toate se vor gasi pe mesele Cafenelei Klapka, insotite de rachie si vinuri banatene, dar si vinuri alese care au ajuns aici din alte regiuni, inclusiv din Republica Moldova
Evenimentul „Gastronomie si identitate: Banatul din farfurie” este organizat de Comunitatea locala Romania 100 Timisoara in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Cultura Timis
Pareri
Precizati mai clar locatia,nu o cunoastem.