TIMISOARA. Pentru a interveni cat mai prompt in cazul in care canalizarea le creeaza neplaceri timisorenilor, Aquatim le pune la dispozitie un nou canal de comunicare prin intermediul caruia oamenii pot sesiza problemele aparute in oras.
Situatiile care pot pune in pericol functionarea sistemului de canalizare pot fi sesizate de acum inainte si prin imagini sau filmulete transmise prin intermediul aplicatiei Whatsapp la dispeceratul Aquatim, la numarul de telefon mobil 0756119528. Compania de apa deschide acest nou canal de comunicare pe lânga cele existente (telefon, e-mail si facebook) pentru a putea interveni operativ in rezolvarea sesizarilor.
In ultimii ani, fenomenele meteo extreme sunt tot mai frecvente si determina probleme grave pentru canalizarile oraselor. Aceste probleme sunt generate de diminuarea capacitatii de preluare si transport a volumelor de apa din precipitatii din cauza nerespectarii unor reguli de folosire a sistemului de canalizare. Depunerile de grasimi sau obturarile cu deseuri textile, plastice, resturi menajere aruncate in vasul de toaleta sau in gurile de scurgere de langa blocuri sunt factori semnificativi de risc care pot produce inundatii in cazul unor ploi, prin refularea canalizarii in strada sau in locuinte.
Nepreluarea apei de ploaie prin receptorii stradali nefunctionali este o alta cauza de producere a inundatiilor. Mentionam ca Aquatim curata receptorii stradali de preluare a apei de ploaie si reteaua de canalizare, gradual, zilnic in cadrul unui program de mentenanta preventiva, insa numarul mare de receptori stradali, peste 30 de mii in Timisoara, face dificila monitorizarea acestora. Acesta este şi motivul pentru care se face un apel catre cetatenii municipiului Timisoara de a transmite dispeceratului Aquatim sesizari insotite de materiale foto-video. Cazurile care pot fi semnalate sunt receptori pluviali acoperiti cu pamant sau cu resturi vegetale, gratare lipsa etc.
Sistemul de canalizare din Timisoara are o lungime de aproximativ 600 km si este unitar, deci colecteaza atat apele uzate, cat si cele provenite din ploi, transportandu-le catre statia de epurare a apei uzate.
Pareri
e o minciuna,nu au whatsapp !
ai dreptate whatsapp, nu este detinuta de Aquatim ci de Facebook!
numafurat!!! :)))))))))))))))))))))))))))
De si eram gata gata sa las un comentariu negativ se pare ca totusi relatia pe Whatsup cu AQuatimul functioneaza corespunzator. Era si timpul sa ne modernizam.