Etnia aromana naseste Festivalul Etniilor de la Timisoara. Invitat special este Stelu Enache

Centrul de Cultura si Arta al Judetului Timis in parteneriat cu Muzeul Satului Banatean organizeaza duminica, 10 iunie 2018, de la ora 14.00, editia a XVIII-a a Festivalului Etniilor.

Celebram multiculturalitatea specifica Banatului prin intermediul obiceiurilor si traditiilor specifice etniilor: sarba, germana, maghiara, bulgara, slovaca, rroma, evreiasca, ucraineana, ceha si aromana, care vor arata frumusetea costumelor populare, gustul preparatelor gastronomice de odinioara si vor aduce pe scena Muzeului Satului Banatean cantece si dansuri in care datina se pastreaza vie”, transmite Centrul de Cultura si Arta al judetului Timis.

Nasul acestei editii este etnia aromana si, pentru prima data la Timisoara, solistul Stelu Enache si formatia sa vor sustine un recital, iar gazda este comunitatea aromanilor din Dudestii Noi. Cantece vechi machedonesti cum sunt Natalis, Bachita, Un trandafir creste la firida mea, in interpretarea lui Stelu Enache, vor crea o atmosfera aparte pe Aleea Etniilor.

Evenimentul incepe cu alaiul etniilor, urmand un traseu de la casa nasului – anul acesta etnia aromana – si continua prin muzeu la fiecare etnie in ritm de fanfara, unde participantii pot gusta produse de gastronomie traditionala specifice etniilor invitate.

Festivalul Etniilor, ca in fiecare an, urmeaza tipicul unei rugi banatene la care comunitatea celebreaza bucuria de a fi impreuna prin muzica, dans si gastronomie traditionala.

Spectacolul va incepe la ora 16.00 si fiecare etnie va sustine un program artistic, urmand ca ”nasul” – etnia aromana- sa incheie cu un recital sustinut de Stelu Enache si formatia sa.

Intrarea la festival este libera.

Editia din 2017 a reunit peste 500 de participanti, artisti si spectatori. In acest an, Festivalul aduce la Muzeul Satului mai mult de 200 de artisti, reprezentand 10 etnii din Banat. Stelu Enache, invitatul special al acestei editii, este renumit pentru promovarea muzicii aromane si colaborarile lui cu Ovidiu Lipan Tandarica si Fanfara de la 10 prajini, iar repertoriul sau include vechi cantece ale machidonilor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.