TIMISOARA. Pe o vreme ploioasa, la aproximativ 30 de kilometri de Timisoara, a avut loc prima editie a Festivalului Paturatei pe crumpi. Un fel de mancare traditional in unele zone din Banat, insa mai putin traditional chiar la… Ciacova.
Autoritatile de aici s-au gandit sa lanseze acest festival, desi deliciosul preparat cu aluat si cartofi fierti nu e din partea locului, dar e reprezentativ pentru Banat.
Bucatarii au intins aluatul pe toata suprafata mesei, cat mai subtire posibil, apoi cu ajutorul fetei de masa l-au rulat usor, asta dupa ce, in unele cazuri, e umplut cu branza. Se aranjeaza in forma de melc, apoi se pune cu atentie peste un fel de papricas din cartofi. Peste toate astea se aseaza un capac si nu se mai umbla la preparat cateva minute bune.
La prima editie a Festivalului Paturatei bunatatile au fost oferite gratuit pofticiosilor care s-au incumetat sa infrunte ploaia si au venit la sarbatoare.
Manifestarea a avut loc in Piata Cetatii din Ciacova, acolo unde bucatele au mers foarte bine cu spectacolul folcloric de pe scena. Autoritatile isi doresc ca acest festival sa devina traditie, an de an.
Pareri
Paturata se pune peste papricas nu sub cum scrieti in articol . De fapt se vede clar si in poze !
In articol scrie ca aluatul se pune peste ….😊
Moca, cum dracu sa nu fie un succes