Nimic despre fotbal. 10 motive care n-ar trebui sa aibe vreo legatura cu acest sport, dar

De multa vreme in Romania nu se mai vorbeste despre fotbal in adevaratul sens al cuvantului. Este mai degraba o discutie, aproape interminabila, despre coruptie si violenta. Chestiunile colaterale au ajuns, din pacate, sa faca subiectul articolelor de ziar si al talk-how-urilor televizate. Aproape ca nu exista zi sau etapa in care aceste probleme, care ar trebui sa fie straine fotbalului adevarat, sa nu sara in evidenta mai mult decat prestatia, de altfel jalnica, a jucatorilor din teren. Sa rememoram cateva exemple din ultima vreme.

1. Conducerea fotbalului romanesc, in frunte cu seful ferefeului si al ligii „profesioniste”, este cercetata de DNA pentru abuz in serviciu.
2. Trei din fostii conducatori ai arbitrilor au fost, sau sunt, incarcerati si cercetati de aceleasi organe de ancheta.
3. in ultima etapa, la meciul Petrolului cu Steaua, un huligan loveste un jucator stelist, iar un intreg stadion cere  sange si moartea adversarilor.
4. intr-o alta partida, Steaua-Rapid, jucatorii se iau la bataie sub ochii spectatorilor si a milioanelor de telespectatori.
5. O parte din galeria Petrolului ia cu asalt autocarul celor de la Astra si sparge cu pietre geamurile vehicolului care ii transporta pe jucatori.
6.in ligile inferioare scandalurile si bataile intre jucatori, jucatori-conducatori si arbitrii sunt la ordinea zilei.
7. in ziua in care M.Sandu este chemat la DNA, din fata acestei institutii, cativa membrii ai galeriei Craiovei, care nici macar nu apucasera sa protesteze impotriva dezafilierii echipei lor, au fost bagati de jandarmi in dube si amendati. Deh! E mai usor sa „salti” patru oameni de pe trotuar decit sa tii in frau o adunatura de huligani autodenumiti ultrasi.
8. Antrenorul Astrei, sumudica, dupa zece meciuri fara infrangere, isi da demisia din cauza amestecului patronului in alcatuirea echipei. Parca am mai auzit asta si pe la altii!
9. Apropos de Astra. Echipa prahoveana risca sa piarda si „la masa verde” meciul cu Rapidul pentru ca a folosit sase jucatori extracomunitari in loc de cinci. Halal profesionalism!
10. De curand oficialii formatiei de liga a doua Sageata Navodari i-au acuzat pe cei de la FC Snagov ca au incercat sa „cumpere” meciul. Ehei! Pai daca incepem sa facem inventarul blaturilor din fotbalul romanesc nu ne-ar ajunge hartia de ziar pe urmatorii cinci ani.

Lista ar putea fi, fireste, intregita. Dar oare cine sunt cei care ar trebui sa fie responsabili pentru toate acestea? Probabil raul, ramul… si miorita… lae… bucalae.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.