Sunt o sumedenie de probleme de care cetăţenii judeţului Timiş se confruntă zilnic. Noi, bănăţenii, suntem oameni mândri şi nu putem accepta ca Timişul să fie în urma unor judeţe poate nu la fel de bogate cum este al nostru, mai ales că suntem catalogaţi ca oameni harnici şi gospodari.
Cea mai gravă dintre problemele judeţului este legată de infrastructura rutieră. La acest capitol suferim destul de serios. Gândiţi-vă doar, la un cateva exemple:
– Timişoara nu are o centură completă ocolitoare
– Descărcarea de pe autostrada Arad Lugoj este foarte departe de accesele principale în oraş.
– În zona metropolitană există în secolul 21 încă localităţi fără apă curentă, canalizare şi reţea de gaz.
– Tot în zona metropolitană există o localitate cu peste 5000 de suflete, care are 2,5 km de străzi asfatate din totalul de aproape 40km, în condiţiile în care, conducerea comunei a fost în ultimii 4 ani a fost PDL, iar Consiliul Judeţean Timiş a fost condus tot de PDL.
Ce este şi mai grav că şi acum în ceasul al doisprezecelea Dl Ostaficiuc îşi construieşte o campanie electorală pe aşa-zise realizări personale pentru cetăţenii judeţului, deşi de cele mai multe ori, banii din care s-a realizat investiţia, sunt din fonduri europene la care au aplicat chiar autorităţile locale, sau fonduri alocate din bugetele locale şi mai puţin banii Consiliului Judeţean, unde Ostaficiuc şi consilierii PDL au votat împotriva bugetului CJ Timiş, constant în ultimii 3 ani. Este de-a dreptul hilar şi în acelaşi timp trist, că domnii de la PDL, au ajuns să se mândrească în filmuleţe de campanie cu vopsirea unor biserici chiar în culoarea portocalie a partidului pe care îl reprezintă, iar acum în campanie nu au curajul să-şi asume sigla şi identitatea sa pe panourile publicitare.
Un al doilea obiectiv principal este legat tot de infrastructura şi anume de introducerea apei curente, canalizării şi gazului metan în localităţile unde nu există astfel încât nivelul de trai al populaţie să crescă din punct de vedere al confortului.
Un al treilea obiectiv major este legat de sănătatea populaţiei şi acesul la servicii medicale de calitate. În cadrul acestui obiectiv am în vedere modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă şi extinderea sa la secţiile unde este necesar, precum şi să sprijin o iniţiativă a colegilor din PSD, de a construi o nouă maternitate modernă, pentru a nu mai determina tinerele mame din judeţul Timiş şi judeţele limitrofe să se deplaseze peste graniţă pentru a naşte doar din simplul motiv că în România nu există condiţii.
Al patrulea obiectiv din programul meu se referă la accesul tinerilor din mediul rural la educaţiei, iar în cadrul acestui proiect pe lângă reabilitarea unităţilor şcolare şi acolo unde este cazul introducerea de mijloace de transport în comun, reabilitarea şi dotarea bibliotecilor comunale cu fond de carte nouă şi acces nelimitat la internet.
Al cincelea obiectiv din programul meu se referă direct la Timişoara, dar indirect la toţi cetăţenii din judeţul Timiş şi anume la construcţia unei baze sportive moderne care să cuprindă un nou stadion şi o sălă polivalentă modernă în afara oraşului. Finanţarea unui astfel de proiect ar trebui să fie mixtă atât din bugetul local cât şi din mediul privat prin înfiinaţare unei societăţi pe acţiuni care, pe baza unui management corect şi eficient, în scurt timp, să devină listată la bursă. Realizarea acestui obiectiv permite asocierii să preia echipa de fotbal Poli Timişoara şi să o aducă în primul eşalon fotbalistic al ţării acolo unde îi este locul de drept.
Citeam recent o declaraţie a dumneavoastră în care aţi atacat în termeni destul de duri problema infracţionalităţii stradale…
Infracţionalitatea stradală este din păcate unul dintre punctele slabe ale judeţului Timiş, fapt pentru care mă interesează în mod deosebit. În cadrul CJ Timiş există de patru ani o comisie ATOP (Autoritatea Teritorială de Ordine Publică), care nu funcţionează la parametri normali. După ce voi câştiga alegerile, va fi prima comisie la care voi cere lămuriri şi un audit de activitate.
Infracţionalitatea stradală ajunge în Timiş la cote alarmante, iar asta trebuie să ne dea mult de gândit. Dar nu mă mai miră nimic, în condiţiile în care este girată de actuala conducere a PDL-ului. Când familia unui primar PDL terorizează un oraş întreg sau când un primar, de la Teremia Mare, al aceluiaşi partid, este condamnat la închisoare pentru că a bătut un consilier local, discuţiile pe această trebuie să devină extrem de serioase, iar măsurile trebuie luate cu rapiditate.
Domnule Bojin, la ce să se aştepte timişenii şi timişorenii de la preşedintele Titu Bojin?
Cred că oamenii s-au săturat de aroganţa celor de la PDL. S-au săturat de politicianisme şi de promisiuni neonorate. Eu nu vreau să le promit locuitorilor judeţului Timiş lucruri pe care nu le pot face, nu vreau să-mi impun obicetive nerealizabile. Vreau ca din prima şi până în ultima zi a mandatului meu de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş să mă pot uita în ochii oamenilor şi să fiu convins că nu i-am minţit şi că nu le-am înşelat încrederea pe care mi-au acordat-o.
Cei care mă cunosc deja ştiu că sunt un om sincer şi nu vreau să mă schimb. Refuz să renunţ la principiile pe care le am. Iar unul dintre acestea este relaţia interumană, care pentru mine este extrem de importantă. Nu vreau decât să ajut şi sunt convins că, alături de oamenii din Timiş şi din Timişoara putem readuce judeţul nostru într-o poziţie care să ne onoreze.
Cred în promisinea şi angajamentul domnului Prim ministrului Victor Ponta şi anume acela de a schimba guvernarea din România dintr-una mafiotă, într-una corectă în interesul cetăţeanului.