Competitia cu premii in valoare totala de 10 000 de dolari reuneste jucatoare din 12 tari, care vor intra in concurs incepand de marti.
Din cele 32 de jucatoare de pe tabolul de simplu, 17 sunt din Romania, patru,din Serbia, trei din Cehia, doua din Republica Moldova si cate una din Filipine, Franta, Elvetia, Austria, Bosnia si Germania. Romancele Raluca Platon(550), Alexandra Damaschin(603), Bianca Hancu(617), Elena Cadar(618) si Cristina Adamescu(771), se afla intre primele 8 favorite ale turneului. Cap de serie numarul 1 este filipineza Katharina Lehnert(398).
„Favorita numarul unua turneului este mai slab clasata decat cea de anul trecut, dar ultima sportiva intrata pe tabolul principal este mai bine clasata decat ultimul loc de anul trecut. Insa diferenta intre editia din acest an si prima editie, nu consta neaparat in numarul de clasament, ci in numarul de jucatoare romance de pe tablou. Au fost 12 jucatoare din Romania acceptate direct, am acordat 4 wild-carduri doar la jucatoare romance si din cele 8 venite din calificari a mai ajuns o romanca pe tabloul principal”, a spus Ovidiu Sola, directorul turneului, care a marturisit ca unul din scopurile turneului organizat la baza Dyadora este sa promoveze si tinere talente din Romania, asa cum s-a intamplat cu castigatoarea primei editii a Timisoara ITF Women, Critina Mitu. Sportiva bucuresteanca a continuat succesul de la Timisoara cu o serie de rezultate foarte bune, care au dus-o pana in prezent pe pozitia 178 in clasamentul WTA.
Cea mai mica dintre sportivele participante la turneul din acest an de la baza Dyadora este Andreea Ghitescu, fosta campioana nationala de junioare, in varsta de 16 ani, care a primit un wild-card din partea organizatorilor.
In doi ani, tureneu de 25 000
Ovidiu Sola a marturisit ca nu doreste ca turneele profesioniste gazduite la baza Dyadora sa se opreasca aici. „Speram sa fie un turneu traditional de acum incolo si cum am spus de la inceputul activitatii acestei baze, am in program marirea premiilor. In doi ani, as vrea sa ajungem la un turneu feminin de 25 000 si probabil sa gazduim si un turneu masculin de 10 000. Este un program ambitios care depinde si de suportul financiar daca si in ce cuantum va veni. Sper ca aceste turnee sa aiba si un anumit impact asupra timisorenilor desi stiu ca este dificil pentru ca tenisul patrunde destul de greu in marea masa a societatii’, a spus directorul turneului Ovidiu Sola.
„La Timisoara au avut loc in ’90 primul turneul „satelit” din Romania, aici se disputau si meciuri din Cupa Davis in trecut, iar Ovidiu Sola prin aceste proiecte incearca sa repuna Timisoara in pozitia pe care o ocupa odata pe harta tenisului romanesc. E primul turneu la care lucrez la Timisoara dupa 7 ani, este o baza noua aici si sper sa fie un turneu reusit”, a spus si Alexandru Mihai Dumitrescu, supervizorul turneului.
Timisorenii sunt asteptati la baza Dyadora din Giroc marti de la ora 11 cand se vor disputa primele cinci meciuri de pe tabloul principal de simplu, in timp ce primele jocuri de la dublu vor avea loc de la ora 15.