TIMISOARA. Dupa ce la sfarsitul lunii ianuarie autoritatile stabileau ca o intreaga lista de terenuri din Timisoara, intre blocuri, pe care se afla garaje, devin de utilitate publica, acum reprezentantii primariei ii anunta pe proprietarii de astfel de constructii ca vor avea un termen scurt pentru a si le darama si a curata locul.
CITESTE SI: Pasajul Solventul din Timisoara a mai primit o transa de bani de la Bucuresti. Va fi gata probabil in 2025
In doar 30 de zile de la momentul la care vor primi notificari, proprietarii de garaje trebuie sa isi demoleze constructiile, in caz contrar, acestea urmand sa fie puse la pamant de muncitorii firmelor primariei, iar costurile vor fi imputate proprietarilor de garaje.
„In perioada imediat urmatoare, municipalitatea va transmite notificari catre proprietarii garajelor propuse pentru demolare. De la data luarii la cunostinta, acestia au la dispozitie 30 de zile pentru a demola constructiile provizorii in regie proprie.
In cazul in care, dupa 30 de zile, nu au efectuat lucrarea de demolare, aceasta procedura va fi facuta de autoritatile locale, iar cheltuiala va fi recuperata de la beneficiarul contractului de inchiriere. Mentionam ca terenul de sub aceste garaje este proprietatea Municipiului Timisoara, iar locatarii, la semnarea contractelor de inchiriere, si-au asumat inclusiv obligatia de a le demola aceste constructii temporare, la solicitarea Primariei„, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.
Planul administratiei locale este de a interveni in zonele Lipovei, Aradului, Modern, Sagului si Martirilor. In prima etapa, sunt vizate 231 de garaje si alte constructii. Pe viitor, in aceste locuri se vor amenaja parcari.
Pe repede inainte. Primaria Timisoara: Nu trebuie dosar cu sina, se demoleaza doar cu buletinul si contractul
In orasul in care aproape nicio hartie oficiala nu este eliberata mai rapede de o luna, reprezentantii Primariei Timisoara pretind ca toate procedurile pe care trebuie sa le indeplineasca proprietarii de garaje vor fi extrem de scurte, astfel incat sa se incadreze in termenul de 30 de zile, atat cu intocmirea dosarului necesar, cat si cu demolarea propriu-zisa a constructiilor.
La solicitarea opiniatimisoarei.ro, reprezentantii primariei au venit cu precizari legate de modul in care ar urma sa se desfasoare intregul proces, in conditiile in care, in mod obisnuit, orice demolare de constructii presupune intocmirea unui dosar stufos cu documente. La acesta se adauga managementul deseurilor rezultate din demolare.
„In cazul garajelor construite legal, demolarea se va face prin act administrativ, respectiv prin dispozitia primarului, in baza prevederilor contractuale. In cazul constructiilor ilegale, Disciplina in Constructii va emite o dispozitie in temeiul Legii 50 privind constructiile provizorii. In Legea 50, garajul este definit ca fiind constructie provizorie.
Documente necesare: contractul si cartea de identitate.
Containerele pentru colectarea deseurilor din constructii trebuie asigurate de catre beneficiarul garajului, daca acesta executa lucrarile de demolare. In cazul în care operatiunea este executata de catre Primarie, cheltuiala va fi recuperata de la beneficiar„, au raspuns reprezentantii primariei.