Opinia Timisoarei

3-0. Victorie de senzatie a Romaniei in debutul la Euro. Tricolorii nu mai bifasera una la turneul final de aproape un sfert de veac

Romania a inceput cum nu se putea mai bine Campionatul European din Germania cu o victorie clara in fata Ucrainei.

Vecinii nostri au fost cei care au controlat inceputul de meci, insa doar cu o posesie buna si fara mari ocazii de a inscrie. Au facut-o tricolorii in minutul 29, cand portarul ucrainean Lunin a trimis greisit balonul pana la Denis Man, acesta a asezat pentru Nicolae Stanciu, iar jucatorul lui Damac a trimis balonul, de la aproape 20 de metri in vinclul portii oaspete.

Ucrainenii au fost aproape de egalare, insa prin…Dragusin. Fundasul de la Totenham a trimis in minutul 36, cu capul, peste propria poarta dupa o centrare venita din stanga. Pana la pauza Romania mai putea inscrie de doua ori. Mai intai, un sut al lui Denis Man a fost deviat de apararea ucrainean pe langa bara, pentru ca din lovitura de colt rezultata, Nicolae Stanciu sa trimita direct in transversala. La pauza tricolorii aveau avantaj minim, 1-0.

La 7 minute de la reluare Dragus a recuperat o minge in jumatatea Romaniei, a trimis catre Stanciu, iar acesta l-a servit pe Man. Denis Man a fost blocat de ucraineni, care au respins pana la Razvan Marin, iar fotbalistul lui Empoli a sutat si a facut 2-0.
Dupa alte cinci minute, ratiu a sutat de la distanta, iar Lunin a trimis in corner. Din lovitura de la colt rezultata, mingea a ajuns la Denis Man, acesta a patruns in care, a trimis in marginea suprafetei de 6 metri, iar Dragus, nemarcat, a trimis in plasa.
Ucraina a raspuns cu un sut la poarta abia in minutul 70, prins in doi timpi de Nita. Ucrainenii au mai fost de doua ori aproape sa inscrie, insa mai intai Nita a fost la post, iar apoi Puscas a respins in afara terenului o centrare venita din corner.

S-a incheiat 3-0, iar in urmatorul meci, peste 4 zile, la Koln, impotriva Belgiei.

Prima victorie la Euro dupa 24 de ani

Victoria Romaniei in fata Ucrainei este una istorica. Ultimul rezultat de acest gen a fost obtinut in 20 iunie 2000, cand tricolorii se impuneau cu 3-2 in fata Angliei. In acel meci primele doua reusite erau semnate de doi banateni, Cristian Chivu si Dorinel Munteanu, iar al treilea de Ionel Ganea.

Inainte de meci, peste 30.000 de romani au umplut Marienplatz din centrul Munchen-ului, unde au facut un spectacol al bucuriei.

Exit mobile version