TIMISOARA. Nu mai putin de 30 de mesteri-bucatari au pus ceunele pe foc, la Dumbravita, la cea de-a doua editie a Festivalului Tocanitei. Cu maiestrie au invartit tocanita pentru a incanta papilele gustative ale pofticiosilor.
La ora 15.00 s-a dat startul Festivalului Tocanitei care s-a desfasurat la Dumbravita, in parcul de langa Biserica Ortodoxa. Bucatari din Romania, Serbia si Ungaria au pus ceaunele la foc, apoi au asezat cu maestrie carnea de pasare, de vita, porc ori de oaie, dar si, bineinteles, legumele: ciuperci, rosii, ardei si tot ce s-a mai gasit.
Din pacate pentru curiosi, bucaratii nu si-au dezvaluit retetele si au spus ca tocmai ingredientele sunt secretul celei mai bune tocanite.
Mirosul de tocanita a atras sute de oameni la festival, iar cand au inceput si spectatolele de muzica populara veselia a fost si mai mare.
La Festivalul Tocanitei de la Dumbravita au fost si oaspeti din comunele infratite Szents si Sandorfalva din Ungaria si Hetin din Serbia. Bucatari din aceste localitati s-au alaturat si ei celor romani pentru a se intrece in castigarea titlului de cea mai buna tocanita a festivalului.
In final, clasamentul anuntat a fost urmatorul:
Locul 1 – Erdelyi Gyorgy din Szentes Ungaria
Locul 2 – Hajdo Laszlo din Dumbravita
Locul 3- Calin si Alina