Acestia au intrat in competitie directa pentru ocuparea unuia dintre cele 3 posturi de procuror si 2 posturi de judecator care sunt vacante la judecatoriile si parchetele de pe langa judecatoriile din Timis, urmand ca dupa ultima proba a concursului, respectiv interviurile finale, care se va desfasura in perioada 1 – 8 octombrie, sa fie repartizati la instante in ordinea mediilor.
“Dupa proba testului grila din 26 august, urmeaza testul de verificare a rationamentului logic, care va avea loc in data de 9 septembrie, si interviurile finale. Daca la primul test, candidatii vor fi declarati admisi daca rezolva minim 70 de intrebarile din cele 100 aflate pe chestionar, la proba a doua este necesara rezolvarea a minim 30 de intrebari-test. Candidatii care vor fi declarati admisi in magistratura vor fi repartizati direct la instantele si unitatile de parchet din teritoriu, fara a mai urma cursurile de auditori, de doi ani, organizate de INM pentru absolventii de Drept care vor sa intre in magistratura”, ne-a declarat Ruxandra Ana, sefa Departamentului Formare Formatori din cadrul Institutului National al Magistraturii.
Conform datelor aflate pe site-ul INM, pe raza Curtii de Apel Timisoara sunt scoase la concurs trei posturi de judecator, la Judecatoria Resita (1) si Judecatoria Timisoara (2), dar si sase posturi de procuror, la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara (2), Parchetul de pe langa Judecatoria Resita (2), Parchetul de pe langa Judecatoria Sannicolau Mare (1) si Parchetul de pe langa Judecatoria Arad (1).
Printre candidatii din Timis care concureaza pentru un post de judecator sau procuror nu se regasesc copii de fosti sau actuali magistrati locali, semn ca la examenele si concursurile organizate de INM nu se mai intra, ca in anii trecuti, pe baza de pile, cunostinte si relatii.