Opinia Timisoarei

5 medici si o asistenta de la Spitalul Municipal Timisoara, audiati pentru spaga. Ar fi primit nu doar bani, ci si borcane cu miere sau bulion. Video

TIMISOARA. Audieri maraton la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, miercuri dupa-amiaza. Aceasta dupa ce politistii anticoruptie au prins un medic cu bani asupra lui si au facut nu mai putin de 9 perchezitii, la Spitalul Municipal Timisoara, respectiv in casele unor cadre medicale.

CITESTE SI: Medic prins cu spaga la Timisoara si alti 4 colegi doctori si o asistenta, dusi la audieri. Perchezitii DGA la Spitalul Municipal, la aceeasi sectie de unde a fost ridicat acum doi ani, tot pentru mita, chiar seful. Video 

In urma descinderilor, 5 doctori si o asistenta medicala, toti din cadul Sectiei de Chirurgie Oncologica au fost ridicati si dusi in fata procurorilor.

Anchetatorii spun ca medicii vizati ar fi luat mita de la pacienti ori apartinatori de peste 40 de ori incepand cu luna aprilie.

In unele cazuri vorbim despre plicuri cu bani, iar in altele de borcane cu miere si chiar bulion. Potrivit unor surse, niciunul dintrei cei 5 doctori si o asistenta, cercetati pana acum in dosar, nu ar fi conditionat actul medical de primirea banilor sau produselor.

VIDEO: George Stefanita

Cert este ca au fost montiorizati de catre ofiterii DGA cu ajutorul unor camere video ce au fost instalate in incaperile spitalului in care acestia se intalneau cu pacientii bolnavi de cancer.

La perchezitiile de miercuri, au fost descoperite diverse sume de bani. Medicul asupra caruia anchetatorii au descoperit 1000 de euro si 1200 de lei sustine ca ar fi primit banii pentru cumpararea unor medicamente din strainatate, colagen si acid hialuronic, pentru o pacienta. Politistii au intrat in camera de consultatii din Ambulatoriu, in care se afla medicul, imediat dupa ce acesta terminase o consultatie.

VIDEO: George Stefanita

Totodata, ofiterii anticoruptie au scotocit locuintele celor 5 doctori si asistentei de la aceeasi sectie, dar si Camera de Garda, respectiv Ambulatoriul Sectiei de Chirurgie Oncologica si vestiarele, de unde au ridicat documente si bani.

Va reamintim, de la aceeasi Sectie de Chirurgie Generala Oncologica, in 2022, anchetatorii l-au ridicat pe medicul Octavian Mazilu, tot pentru spaga. Acesta era pe atunci seful sectiei, iar anterior chiar manager al Spitalului Municipal Timisoara. A fost ridicat din cabinetul sau in urma unui flagrant pus la cale de procurori si politistii de la Directia Generala Anticoruptie. Medicul luase atunci o spaga 300 de lei de la o pacienta pentru a o programa la o operatie, insa anchetatorii il monitorizasera mai multa vreme si stabilisera ca acesta incasase de alte 25 de ori bani de la pacienti si apartinatori in mai putin de doua luni. Vorbim de sume intre 100 si 2000 de lei.

In septembrie 2023, Octavian Mazilu a fost trimis in judecata si condamnat in iunie anul acesta de Tribunalul Timis in prima instanta la 3 ani cu suspendare si 70 de zile de munca in folosul comunitatii, pentru luare de mita in forma continuata. Sentinta nu e definitiva.

Din 1 iulie 2023, doctorul a fost numit director medical interimar la Spitalul Judetean din Drobeta Turnu Severin si activeaza si intr-o clinica privata din Mehedinti.

UPDATE: Cativa au recunoscut ca au luat spaga. Decizia procurorilor dupa audierile maraton in cazul medicilor de la Spitalul Municipal Timisoara care ar fi primit bani, borcane cu miere si bulion de la pacienti

Exit mobile version