Opinia Timisoarei

5 tabere scolare din Timis vor fi modernizate. Se vor transfera la Consiliul Judetean, daca le da Guvernul

TIMISOARA. Cinci tabere scolare, transferate din administrarea statului in cea a Consiliului Judetean Timis.

CITESTE SI: Lucrarile au ajuns la acoperis, unde se va amenaja un heliport. Creste ca Fat-Frumos noul hub de sanatate de 66 de milioane de euro de la Timisoara. Video 

Proiectul de hotarare care consfinteste dorinta CJT a trecut de votul consilierilor, astfel ca, dupa ce si guvernul va aproba prin hotarare asta, taberele scolare de la Poieni Sat, Poieni Strambu, Herneacova, Cheveresu Mare si Bogda vor fi administrate de CJT Timis.

Acesta era un pas necesar pentru ca in viitor autoritatile judetene sa poata accesa fonduri pentru reabilitatea taberelor scolare.

Taberele scolare pentru tineri si copii pot deveni parte a unui program amplu de reabilitare in cadrul caruia judetele din Regiunea Vest pot obtine finanțare de pana la 3.000.000 de euro, conform apelului de proiecte PR Vest nr. PRV/6.2.A/1. Finantarea va fi destinata modernizarii spatiilor de cazare, de servire a mesei, crearii de facilitati pentru persoanele cu mobilitate redusa si dezvoltarii de spatii educationale si recreative.
Transferul aprobat astazi in plen este necesar pentru ca Judetul Timis sa poata detine un drept de proprietate sau administrare asupra imobilelor, o conditie obligatorie pentru accesarea fondurilor si demararea lucrarilor de reabilitare„, transmit reprezentantii Consiliului Judetean Timis.

Planul preluarii taberelor scolare  de catre Consiliul Judetean Timis ajunge astfel aproape de final, dupa 5 ani de la lansarea acestei intentii.

Preluam aceste tabere si le reabilitam, pentru a le reda elevilor timiseni. In prezent, Cheveres si Poieni Strambu sunt intr-o stare buna si necesita mici modernizari, insa celelalte trei au nevoie de investitii majore pentru a fi repuse in functiune. Nu avem motive sa credem ca transferul nu va fi aprobat, intrucat tocmai ministerul s-a aratat recent deschis spre o astfel de masura”, spunea in luna mai a anului 2019 presedintele de atunci al CJ Timis, Calin Dobra.

Exit mobile version