Opinia Timisoarei

60 de perchezitii DNA in Timis si in alte judete, intr-un dosar cu o paguba uriasa. Ce cauta procurorii anticoruptie

TIMISOARA. Actiune de amploare a DNA, miercuri dimineata, in mai multe judete din tara.

CITESTE SI: Infractor periculos din categoria ‘Most Wanted’ preluat de politisti la frontiera. Are de executat 20 de ani de puscarie. Video 

Au loc 60 de descinderi ale procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie in Timis, Bihor, Cluj, Arad, Ialomita, Ilfov si Bucuresti. Anchetatorii aduna probe intr-un dosar privind Societatea Nationala Casa Romana de Comert Agroalimentar Unirea, societate infiintata de stat pentru sprijinirea agriculturii. Aceasta are zeci de magazine care se ocupa cu comercializarea de produse agricole, cereale, legume-fructe, carne, lactate, oua si altele asemenea, dar face si  operatiuni de import-export cu aceasta categorie de marfuri.

In judetul Timis, procurorii DNA fac 3 perchezitii.

Anchetatorii vorbesc despre mai multe infractiuni, intre care abuz in serviciu, si o paguba de peste 41 de milioane lei.

In februarie, societatea de stat a fost vizata de un alt control de la Ministerul Agriculturii.

UPDATE: Societatea Unirea SA a fost infiintata in epoca Dragnea, de Ministerul Agriculturii. Aceasta societate, teoretic, ar fi trebuit sa asigure desfacerea pe piata locala a produselor fermierilor romani.

Procurorii au stabilit insa ca, prin diverse metode, banii acestei companii au ajuns in buzunare private.

Un control facut de Ministerul Agriculturii a scos la iveala, la inceputul anului, gravele probleme de la Unirea SA. Unele dintre ele se refereau la sedii inchiriate la preturi mult mai mari decat cele reale sau produse care veneau pe diverse filiere, inclusiv din afara Uniunii Europene.

19 suspecti urmeaza sa fie dusi pentru audieri la DNA, dar si la serviciile teritoriale anticoruptie.

Anchetatorii au ridicat in special documente de la firme care au avut relatii de afaceri cu societatea de stat.

Exit mobile version