Usturoiul este folosit in medicina de peste 3.000 de ani. Acest antibiotic antic este recunoscut si este laudat atat de comunitatea cercetatorilor din intreaga lume cat si de catre medicii naturisti. Mai jos sunt cateva greseli comune atunci cand folosim usturoiul pe post de antibiotic.
Greseala numarul 1: Gatirea usturoiului
Usturoiul contine alicina, care este supranumit si ingredient activ. Acesta devine activ doar in momentul in care este mestecat, zdrobit sau tocat marunt. Daca usturoiul este gatit, atunci proprietatile lui se diminueaza si de aceea este ideal ca usturoiul sa fie conumat in stare cruda. Noi spre exemplu il consumam atat preventiv cat si la nevoie. Sophie nu este mare fan insa noua ne place ca odata pe saptamana sa mancam dimineata, usturoi zdrobit pe felii de paine facuta cu maia.
Sfat pentru gatirea usturoiului: se zdrobeste usturoiul si se lasa 10 minute inainte de a fi gatit. In felul acesta alicina in contact cu aerul se stabilizeaza, se activeaza si devine mai rezistenta la gatit. Nu il gatiti mai mult de 15 minute.
Greseala numarul 2: Consumarea unei cantitati mici sau prea mari de usturoi
Daca simtim ca ne paste o gripa sau o raceala, un singur catel de usturoi nu va ajuta prea mult iar peste 25 g este deja mult prea mult pentru corpul uman. Pentru ca tratamentul sa fie activ, este necesar sa se consume 4-5 catei mici de usturoi sau 2-3 catei de usturoi mai mari.
Continuarea pe ligiapop.com