Opinia Timisoarei

84 de firme in 7 asocieri mari vor sa construiasca noul Stadion Dan Paltinisanu de la Timisoara. Competitie grea pentru contractul de aproape 140 de milioane de euro

TIMISOARA. 7 asocieri mari, ce insumeaza 84 de firme, sunt in cursa pentru castigarea licitatiei lansata in vara de CNI pntru gasirea unui constructor care sa ridice viitorul Stadion Dan Paltinisanu, de 30.000 de locuri, de la Timisoara.

CITESTE SI: Cu o singura banda de circulatie pentru masini si prioritate pentru pietoni si biciclisti, planul de regenerare urbana din zona Piata Maria – Piata Mocioni din Timisoara are toate avizele. Mai trebuie banii 

La termenul limita pentru depunerea ofertelor s-au inscris:
1. Asociere : PRECON TRANSILVANIA S.R.L. (Leader),POLIART,CIVITAS SYSTEMS,BOG’ART,SELINA S.R.L.,
2. Asociere : CON-A OPERATIONS (Leader),PRODESIGN ENGINEERING & CONSTRUCTION,CON-A,CON-A PRODUCTIONS,
3. Asociere : CONCELEX (Leader),CONSTRUCTII ERBASU,Concelex Engineering S.R.L,TERRA GAZ CONSTRUCT,
4. Asociere : STRABAG (Leader),ACI CLUJ,
5. Asociere : SWIETELSKY CONSTRUCT (Leader),SWIETELSKY EPITO KORLATOLT FELELOSSEGU TARSASAG,Swietelsky Magyarorszag Kft,
6. Asociere : MIS GRUP (Leader),AD ASTRA IPP S.R.L.,KESZ CONSTRUCTII ROMANIA,AQUA SERV,CONSTRUCTII CONICO S.R.L.,SDC PROIECT,KESZ Epito Zrt,
7. Asociere : YILDIZLAR İNŞAAT VE TİCARET A.Ş. (Leader),DESA ENGINEERING CONSTRUCTION S.R.L.,

Compania Nationala de Investitii va evalua ofertele si va desemna un constructor care sa asigure proiectarea si executia noii arene, unul dintre cele mai asteptate obiective de infrastructura din ultimii ani de la Timisoara.

Conform datelor din Sistemul Electronic de Achizitii Publice, valoarea estimata a contractului este de 569.839.200 lei fara TVA, adica aproape 140 de milioane euro cu TVA.

Constructorul declarat castigator al licitatiei de catre CNI va avea la dispozitie 8 luni, sa proiecteze si alti 2 ani si jumatate sa construiasca viitoarea arena de la Timisoara, o buna perioada din pregatirea constructiei suprapunandu-se cu cea de proiectare. Garantia de buna executie este extinsa la 90 de luni.

Insa, mai intai, Consiliul Judetean trebuie sa se ocupe de demolarea actualului stadion. Are de evaluat tehnic si financiar nu mai putin de 13 oferte din partea firmelor si asocierilor inscrise in competitia pentru a trimite batrana arena Dan Paltinisanu in istorie.

Demolarea trebuie sa nu dureze mai mult de 12 luni din momentul semnarii contractului cu firma castigatoare, iar aceasta s-ar putea intampla cel mai probabil la finele anului.

CITESTE SI: 13 firme si asocieri vor sa demoleze batranul stadion Dan Paltinisanu de la Timisoara

Noul stadion de la Timisoara va fi cel mai mare din Romania, dupa Arena Nationala, iar banii sunt asigurati de CNI si Consiliul Judetean Timis. Este prevazut cu 30.000 de locuri, nu va avea si pista de atletism si nu va fi unul complet acoperit, precum cel de la Bucuresti.

Actualul Stadion Dan Paltinisanu din Timisoara a fost construit in 1963 prin munca voluntara, iar pana in 1995 s-a numit „1 Mai”.

Exit mobile version