Opinia Timisoarei

9 morti si aproape 3.000 de raniti in Liban, dupa ce pagere folosite de Hezbollah au explodat concomitent. Si o fetita de 10 ani si-a pierdut viata

Sute de membri ai grupării teroriste libaneze Hezbollah, apropiată de Iran, au fost răniți marți în sudul Libanului și în suburbiile sudice ale Beirutului, când pagerele pe care le folosesc pentru a comunica au explodat, au declarat surse de securitate pentru agenția Reuters. Nou persoane au murit în urma atacului, printre care și o fetiță de 10 ani, fiica unui deputat Hezbollah, iar bilantul este inca in actualizare.

Aparatele ar fi avut o încărcătură mică de exploziv, iar detonarea s-ar fi făcut simultan pe toate aparatele, spun specialiștii care au analizat evenimentul.

Cum au fost detonate pagerele

De la începutul războiului din Gaza, Hezbollah și-a avertizat membrii să nu mai folosească telefoanele de teamă ca spionii israelieni să nu le folosească pentru atentate. Exista deja un precedent: în 1996, Shin Bet, agenția israeliană de contraspionaj, a asasinat un militant Hamas care confecționa bombe cu ajutorul explozivilor puși în telefonul acestuia.

Astfel că Hezbollah a decis să folosească pagere pentru comunicațiile interne, iar un nou lot de asemenea aparate a fost livrat recent.

Israelul nu a transmis niciun comentariu cu privire la explozii.

Surse: G4media.ro si Hotnews.ro

Exit mobile version