Fii asistent maternal profesionist, la Timisoara. Un copil necajit asteapta sa il iei acasa

TIMISOARA. Directia pentru Protectia Copilului Timis organizeaza un nou curs de formare a asistentilor maternali profesionisti.

CITESTE SI: Se construieste un nou corp de cladire la un liceu de elita din Timisoara. Ce alte lucrari vor fi facute pana va suna din nou clopotelul 

Potrivit legii, un asistent maternal profesionist trebuie sa fie atestat legal pentru a putea primi in plasament sau incredintare un copil orfan.

Primul pas in atestare este depunerea unei cereri de evaluare la registratura sediului DGASPC Timis. La aceasta trebuie anexate: un curiculum vitae, copie dupa actul de identitate, copie dupa diploma de studii a ultimei scoli absolvite, cazier judiciar si o adeverinta de la medic din care sa rezulte ca solicitantul nu sufera de boli transmisibile, infecto-contagioase sau psihice.

Dosarul poate fi depus in perioada 2 iulie – 31 august, la Registratura DGASPC Timis, in perioada 2 iulie – 31 august 2018.

Inspectorii vor analiza fiecare dosar in parte si vor face o evaluare sociala a solicitantilor. Cei care vor fi acceptati vor merge mai departe pentru a urma cursuri de formare profesionala pentru a deveni asistenti maternali. In acest timp, ei vor fi supusi si unei evaluari psihologice, iar specialistii vor sta de vorba cu rudele, vecinii si le vor vizita locuintele.

Cursul este gratuit, insa cei care doresc sa il urmeze trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

  • sa aiba capacitate deplina de exercitiu;
  • sa prezinte garantii morale si materiale pentru indeplinirea corecta a obligatiilor ce le revin referitoare la cresterea, ingrijirea si educarea copiilor pe care ii vor primi in plasament;
  • sa aiba in folosinta legala o locuinta care sa acopere necesitatile de preparare a hranei, igiena, educatie si odihna ale utilizatorilor sai, inclusiv pe cele ale copiilor care urmeaza a fi primiti in plasament;
  • să aiba minim scoala generala absolvita – cu diploma.

Potrivit legii, nu pot deveni asistenti maternali cei ce au fost condamnati definitiv pentru o infractiune, au fost decazuti din drepturi parintesti sau cei care sufera de boli cronice transmisibile sau boli psihice.

Mai multe informatii puteti obtine de la DGASPC Timis, la numerele de telefon 0256.490281 si 0256.494030.

CITESTE SI: Schimbare majora pe Calea Martirilor din Timisoara. Cand dispare baricada 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Copilul trebuie să facă activități conform vârstei.
    Nu sunt de acord decât cu o oră maxim două în fața calculatorului dar și aceste două ore să fie educative.
    Nu să se uite copilul la ce vrea el