Reteta traditionala din Banat. Tocanita de ied picanta

Tocanita de ied picanta este o mancare ce are la baza carnea si in care nu se adauga prea multe legume si de obicei se serveste cu mamaliguta.

Pentru a o gati ai nevoie de o pulpa de ied, un ardei kapia sau gras, dar sa fie rosu, doua cepe, 400 de gr conserva de rosii, o lingura de paprika, trei catei de usturoi, un ardei iute si ulei.

La toate acestea se mai adauga si cimbru, iar piperul si sarea se adauga in functie de gustul fiecaruia.

Si nu trebuie sa uitati si malaiul necesar pentru a gati si o mamaliguta.

AICI puteti vedea cum se gateste tocanita de ied picanta

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.