Renasterea unui oras din Timis, cu bani europeni. Milioane de euro il transforma intr-unul de poveste

TIMIS. De numai doi ani este primar si vrea sa schimbe total orasul pe care il conduce. Iar acest lucru se intampla mai ales cu bani europeni. Vorbim despre primarul orasului Buzias, Sorin Munteanu.

CITESTE SI: Pasajul rutier de sub ‘Noua Timisoara’ prinde contur. Prima etapa este gata 

Candva o adevarata perla, cu o mostenire imperiala de invidiat, orasul-statiune Buzias a cunoscut o epoca a degradarii, dupa Revolutie.

Convins ca il poate readuce la frumusetea de altadata, insa numai cu bani europeni, Sorin Munteanu s-a pus pe scris proiecte si le-a depus la ADR Vest. A semnat deja contracte de 5 milioane de euro si nu opreste aici. Pe langa acestea, a mai iscalit si alte trei contracte cu aproximativ aceeasi valoare, insa cu fonduri de la bugetul national, prin PNDL. In total, 10 milioane de euro se duc la Buzias si asta intr-un timp foarte scurt.

Avem semnate contracte de aproape 10 milioane de euro. Este un proiect de reamenajare a parcului din cadrul orasului care are 28 hectare plus inca 4 parcul Lighed. Pe langa ramenajarea parcului, vom repara mai multe strazi in jurul acestuia, lucrarile urmand sa includa atat schimbarea retelelor, cat si asfaltarea. Mai avem trei proiecte pe PNDL – refacerea liceului din Buzias, canalizarea la Bacova si reparatii la scoala din Bacova – in valoare de aproape 5 milioane de euro„, a declarat Sorin Munteanu.

CITESTE SI: Autostrada Liliecilor e 85% gata. Ultimele imagini din cel mai fierbinte loc de pe Autostrada Lugoj – Deva Lot 4 

Primarul de la Buzias nu este multumit doar cu aceste proiecte si si-a propus ca in curand sa inceapa lucrarile de amenajare a cladirii in care functioneaza primaria si sa mai solicite fonduri europene pentru repararea scolii generale din Buzias, construirea unei sali de sport in curtea scolii din Buzias si repararea a 5,7 kilometri de strazi.

De asemenea, Munteanu a anuntat ca va depune un proiect pentru recuperarea macar a unei parti din banii cheltuiti pe reabilitarea colonadei din parcul central. Exista o linie de finantare pentru obiective realizate cu bani locali si nereceptionate inca, iar aceasta este sansa Buziasului de a recupera banii atat de necesari continuarii dezvoltarii orasului.

Foto: Sorin Avram

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Cam mult spus „renasterea unui oras”. Faptul ca reamenajezi un parc, astfel ca pensionarii aflati in statiune sa aiba un loc mai pitoresc unde sa-si traiasca idilele de circumstanta, nu cred ca va propulsa Buziasul in topul oraselor cautate de investitori, sau intr-un El Dorado imobiliar.

  2. Domnule Munteanu, ia legatura cu primarul Robu, sa-ti dea lista cu firmele care amenajeaza parcurile din Timisoara, sa stii pe cine sa eviti. poate in zona sunt unii care lucreaza mai bine si mai repede. De pret nu mai vorbesc, nimeni nu e asa de scump ca firmele lui Robu.

  3. Undeva va fi propulsat orasul Buzias, cert este ca nu in jos. Primarul isi face treaba si in cazul asta un pas inainte inseamna evolutie. Iar parcul este deschis tuturor nu doar pensionarilor chititi sa-si traiasca ultimele idile din viata, madam Geta. Deschis inclusiv celor care distrug din plicitiseala, iar acestia sigur nu sunt pensionarii. Uneori reparatiile costa mai mult decat constructia in sine. Ce anume va deranjeaza la acest articol madam Getabioenergeta? Sau va displace primarul care face si el ce poate? Ce ati dori, cladiri de sticla, mall-uri si parcari subterane in Buzias? Va tineti de glume…..

  4. @ mihai: Glumele ascund uneori adevaruri amare. Sa ai acces la milioane de euro si sa-i cheltuiesti in amenajari de parcuri si colonade, sperand ca in acest fel vei resuscita intr-un fel un oras letargic mi se pare o copilarie. Idei viabile de revigorare economica a orasului ar fi, dar trebuie ca primarul sa si stie unde sa le caute.