RETIM nu va mai curata strazile din Timisoara. Compania vine insa si cu o veste buna pentru toti timisorenii

TIMISOARA. Primaria Timisoara va trebui sa gaseasca o alta firma care sa se ocupe de curatenia strazilor din oras de luna viitoare.

Contractul pe care RETIM l-a avut cu municipalitatea pentru curatenia strazilor se va incheia in data de 5 august, iar din aceasta zi angajatii companiei de salubritate nu vor mai actiona pe strazile din Timisoara.

RETIM nu s-a inscris la licitatia organizata de municipalitate pentru curatenia pe strazi, deoarece, dupa o analiza facuta de conducere, s-a considerat ca cerintele pentru investitii sunt prea mari pentru un contract pe doar patru ani.

Se va finaliza contractul de curatenie stradala. RETIM nu a mai participat la aceasta licitatie. Experienta si cifrele din licitatie ne-au dus la concluzia ca nu putem face fata la acest cerinte si din aceasta cauza nu am participat. Odata cu aceasta orasul Timisoara ar trebui sa aiba alta firma care sa se ocupe de curatenia stradala. Neparticiparea e o decizie manageriala si tine strict de un cadru economic. Daca cifrele ne lasau sa participam la licitatie, participam. Sunt semnificativ modificate cifrele. Daca am fi participat, am fi participat cu niste cifre in care am fi lucrat in pierdere…De pricipiu Primaria Timisoara va trebui sa delege cuiva partea de salubrizare„, a declarat directorul RETIM, Catalin Olteanu.

Directorul companiei a vrut sa clarifice si situatia angajatilor din acest sector de munca.

Asteptam sa vedem ce decizie ia Primaria. Daca vom continua, ii vom folosi noi, daca va fi altcineva vom negocia un transfer. Oamenii nu vor ramane fara locuri de munca. Mi-e greu sa cred ca Primaria orasului Timisoara nu isi va angaja un salubrist„, a spus Catalin Olteanu.

 

Chiar daca nu va mai curata strazile, RETIM se va ocupa in continuare de colectarea deseurilor din Timisoara, pe urmatorii 10 ani, dupa ce in 2017 a castigat licitatia organizata la nivel judetean de catre ADID Timis, pentru doua zone ale judetului (zona 0 si zona 1).

Noutatea sistemului in municipiu este data de initierea campaniilor de colectare trimestriala a deseurilor voluminoase si periculoase si desfiintarea campaniilor de curatenie de primavara si toamna. In perioada urmatoare timisorenii vor primi in posta noile contracte cu compania de salubritate.

Pentru societati e o crestere nu foarte mare si cel putin pe moment se taxeaza cu o suma modica si deseurile reciclabile. Le explicam inca odata ceva ce in legislatie e inglobat de multi ani, obligativitatea colectarii selective. Vom explica in prima faza persoanelor juridice si apoi si cetatenilor. Pentru cetateni e o scadere de tarif, e una de peste 20%„, a spus directorul RETIM, Dan Pascu.

In ultimii 12 ani, RETIM a colectat anual in medie peste 7.500 tone de deseuri stradale, a maturat in medie peste 345,000,000 de metri patrati (manual si mecanic) si a intretinut in medie peste 230,000,000 de metri patrati spatii verzi. In cadrul campaniilor de curatenie de primavara si toamna au fost colectate in medie anual peste 6300 tone de deseuri. Contractul a generat anual 250 locuri de munca.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. SI care este vestea buna?!Ca vom ramane cu mizeria pe strazi, ca va fi mai murdar orasul ca oricand?!
    Eu nu v-as fi primit la licitatie!
    Ori faceti tot, ori la revedere!

  2. Vestea buna e ca Retim ne da voie sa ne curatam singuri strazile,nu?Urmeaza ca si Colterm sa ne interzica debransarea,dar sa ne dea voie sa ne incalzim cum putem….