Reteta pentru prajitura cu nuci nu este deloc una complicata si a fost prezentata intr-un caiet de retete al Scolii de fete de la Timisoara. Opiniatimisoarei.ro va va prezenta in urmatoarele saptamani retete traditionale pe care le invatau fetele care in urma cu aproape un secol studiau la actualul Liceu Carmen Sylva.
Bunatatile se regasesc intr-un retetar-document din anii ’30.
Pentru prajitura cu nuci aveti nevoie de 200 de grame de nuci, 200 de grame de „zahar pisat”, 4 oua si 100 de grame de faina.
Iata si cum se gateste prajitura banateana cu nici, conform retetarului de acum 88 de ani.
„Se piseaza doua treimi din nuci cu o treime de zahar. Restul se amesteca cu galbenusurile de oua si cu faina. Albusurile se bat separat facandu-se zapada, apoi se amesteca totul foarte bine si se toarna intreaga compozitie in forma punandu-se la cuptor.
Dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca, apoi se taie prajitura orizontal intercalandu-se cu un strat de crema dupa gust„