Reteta pentru supa de gris nu este deloc una complicata si a fost prezentata intr-un caiet de retete al Scolii de fete de la Timisoara. Opiniatimisoarei.ro va va prezenta in urmatoarele saptamani retete traditionale pe care le invatau elevele care, in urma cu aproape un secol, studiau la actualul Liceu Carmen Sylva.
Bunatatile se regasesc intr-un retetar-document din anii ’30.
Pentru a gati supa de gris aveti nevoie de 1 litru de apa, 20 de grame de grasime, 20 de grame de ceapa, 20 de grame de gris, boia, verdeata si bineinteles sare.
Iata si cum se gateste supa de gris, conform retetarului din urma cu aproape 9 decenii.
„Se pune apa sa fiarba si daca sunt oase se pun sa fiarba si se adauga grisul. Cand a fiert sa face o prajeala din grasime, ceapa, boia si verdeata. Cand se serveste se alege cu galbenus de ou si zeama de lamaie„.