Reteta pentru omleta rulata nu este deloc una complicata si a fost prezentata intr-un caiet de retete al Scolii de fete de la Timisoara. Opiniatimisoarei.ro va va prezenta in urmatoarele saptamani retete traditionale pe care le invatau elevele care, in urma cu aproape un secol, studiau la actualul Liceu Carmen Sylva.
Bunatatile se regasesc intr-un retetar-document din anii ’30.
Reteta pentru omleta rulata este una pentru 8 sau 10 persoane. Pentru a pregatit aceasta mancare este nevoie de 6 oua, 106 grame de zahar pudra, 30 de grame de faina, coaja rasa de la o jumatate de lamaie si 40 de grame de unt, dulceata sau frisca.
Iata cum se prepara omleta rulata conform retetarului de acum aproape 90 de ani.
„Se freaca galbenusurile cu zahar si coaja de lamaie timp de o jumatate de ora, pana cand compozitia e spumoasa si cade de pe lingura in forma de panglica. Se pune o parte din spuma cu albusurile, se adauga faina. Se mai amesteca putin, dupa care se adauga restul de spuma si untul topit. Aceasta compozitie se pune pe o tava unsa bine, se egalizeaza si se coace la foc potolit. Cand omleta e frumos colorata si coapta se rastoarna pe un servet umed. Se unge pe omleta o dulceata sau frisca. Se rasuceste, se lasa sa se raceasca si apoi se taie in felii„