TIMISOARA. Bucata de centura ocolitoare in partea de sud – est a Timisoarei nu se va face mai devreme de 2022. Desi se miza pe bani de la buget, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anuntat ca doreste sa obtina fonduri europene pentru acest proiect, iar asta cere timp.
CITESTE SI: Schimbare de preturi la apartamente in Timisoara. Ce locuinte s-au ieftinit?
Anuntul facut in aceasta saptamana de CNAIR l-a determinat pe primarul Timisoarei Nicolae Robu sa reactioneze.
Edilul spune ca refuza sa creada ca cineva priveste lucrurile atat de relaxat in aceasta privinta, mai ales ca Timisoara va reprezenta Romania, fiind castigatoarea competitiei de Capitala Culturala Europeana in 2021, cu un an mai devreme de data la care soseaua ar trebui sa fie finalizata.
„S-a anuntat ca s-a aplicat pentru obtinerea de fonduri europene si ca centura sud va fi operationala in 2022. Eu refuz sa cred ca cineva, la nivelul Guvernului Romaniei, poate privi lucrurile atat de relaxat. Cum sa lasi Timisoara fara centura ocolitoare pana in 2022, mai ales ca in 2021 Timisoara va fi Capitala europeana a culturii si va reprezenta Romania din aceasta pozitie. Indiferent cine e la guvernare, ca si coloratura politica, e nevoie de luciditate la toti, pentru a intelege ca acest obiectiv nu trebuie lasat pana in 2022. Eu refuz sa cred ca asa de lejer gandeste cineva incat sa lase pana in 2022 acest obiectiv. Ma gandesc ca atunci cand s-a intocmit cererea de finantare, s-a luat o masura de precautie, ma gandesc ca nimeni nu e atat de iresponsabil incat sa nu depuna toate eforturile ca Timisoara sa aiba centura functionala in 2021. S-a depus contestatie in cadrul licitatiei, firma care a contestat a mers in instanta. la prima instanta a castigat. In iunie sau iulie s-a depus recurs. Inca nu s-a fixat termen la Curtea de Apel Bucuresti. O sentinta fireasca ar fi de deblocare a acestui obiectiv„, a declarat Nicolae Robu.
CITESTE SI: Rataceau in miez de noapte langa un cimitir din Timisoara si au atras atentia politistilor
Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a depus, la finele lunii august, aplicatia de finantare pentru proiectul „Varianta de ocolire Timisoara Sud”, in vederea obtinerii de finantare nerambursabila alocata prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020, in cadrul Axei Prioritare 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil si eficient.
„Obiectivul general al proiectului este devierea traficului de traversare a zonei urbane Timisoara (in particular a vehiculelor grele de transport marfa) si extinderea infrastructurii de transport rutier din reteaua TEN-T centrala. Proiectul are ca scop reducerea timpului de calatorie cu aproximativ 22% in primul an de operare – 2022; reducerea numarului de accidente ca urmare a evitarii traversarii zonei urbane si, nu in ultimul rand, imbunatatirea conditiilor de mediu (…) Rezultatele asteptate: construirea urmatoarelor lucrari majore: 25,69 km de varianta de ocolire la profil de drum national, 12 poduri/pasaje, 4 intersecții la nivel, 2 noduri rutiere si 2 parcări utilate”, a anuntat CNAIR.
Prin fondurile alocate POIM, lucrarile de la Centura de Sud a Timisoarei vor fi finantate cu aproximativ 250 de milioane de lei, bani de la UE.
Pareri
De ce credeți că la acest articol nu există nici un comentariu ???☹☹☹😕
Vă spun eu, UN ĐUBRE bănățean ajunsă sluga găștii lui ALI BABA DE TELEORMAN le șterge imediat
Să nu uităm unii chiar cred că BANATU’I FRUNCEA cu slugile Ghilezan, Grindeanu LUCIA EPURE etc 😂😂😂😂😂😂😂
Mă întreb ce veți scrie când acești infractori în frunte cu ALI BABA DE TELEORMAN vor dispărea.
Era klar de la bun inceput ca pute ceva in toata treaba asta cu centura ocolitoare,licitatii una peste alta,contestatii una dupa alta,tragere de timp aproape 2ani,si ce trafic e in Timisoara tu faci cu o banda pe sens?!!drum in camp si bineinteles pasajele vor fi proiectate tot pt o banda pe sens,nu va fi nimic in viitorul apropiat facut de la ciuma rosie,garantat