Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana cauta consultanti pentru programul din urmatorii ani. Ce rol vor avea?

TIMISOARA. Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana intra intr-o noua etapa de pregatire a anului 2021.

CITESTE SI: Sufla si-n iaurt. Masurile luate de Consiliul Judetean pe Stadionul ‘Dan Paltinisanu’ din Timisoara care sta sa se prabuseasca 

Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana lanseaza un apel public in vederea constituirii unor grupuri de consultanta ce urmeaza sa evalueze propunerile de proiecte pentru programul cultural din perioada 2019 – 2021, din cadrul apelului deschis „SEARCHLIGHT”.

Conform dosarului de canditatura, asociatia si-a asumat organizarea unui apel deschis de proiecte la finalul fazei de Start-Up. in urma acestui apel, denumit „SEARCHLIGHT”, vor fi identificate idei si concepte noi care vor fi implementate in perioada 2019-2021. in acest sens, sunt constituite grupuri de specialisti care sa evalueze, sa ofere consultanta si sa contribuie la dezvoltarea acestor propuneri.

In prima etapa vor fi constituite trei grupuri de consultanta, care vor contribui la selectia proiectelor ce urmeaza sa fie propuse in cadrului unui apel deschis ce va avea loc la finalul acestui an.

Vor exista trei linii de proiecte, iar pentru fiecare dintre acestea va fi constituit câte un grup interdisciplinar de consultanta, cu rol de juriu, format din:

un curator
un operator cultural/ un artist
un urbanist/arhitect/city-specialist
un membru al comunitatii academice
un membru sau colaborator al Unitatii Artistice a TM2021

Cele trei domenii pe care vor fi constituite grupurile de consultanta sunt strâns legate de cele trei teritorii culturale mentionale in dosarul de candidatura:

1. LOCURI
Mostenire
Proiecte legate de istorie, memorie colectiva, arhive, radacini, diversitate, credinta;
Oras
Proiecte legate de urbanism, arhitectura, design, sustenabilitate, guvernanta, jurnalism;
Arte vizuale
Instalatii, arta in spatii publice;

2. OAMENI
Generatii
Proiecte care se adreseaza diferitelor generatii (copii, adolescenti, seniori), educatiei (formala, informala), ingrijirii etc.
Cartiere
Proiecte ce se adreseaza comunitatilor;
Emotie si miscare
Proiecte care implica activitati sportive, miscare etc.

3. CONEXIUNI
Festivaluri si actiuni in aer liber
Proiecte care transforma spatiile publice in scene de spectacol;
Evenimente
Conferinte, târguri, festivaluri;
Arte performative
Muzica, Teatru, Opera, Dans, co-productii, guest performances;

Fiecare grup de consultanta constituit se va focusa pe unul din cele trei domenii si va consilia Unitatea Artistica a Timisoara 2021 atunci când va fi nevoie sa evalueze sau sa aprobe proiecte noi sau in derulare.

Pentru a aplica, fiecare candidat trebuie sa trimita un CV insotit de o scrisoare de motivatie la adresa [email protected] pâna la data de 12 noiembrie 2018, iar regulamentul procesului de selectie poate fi consultat AICI.

Participarea este deschisa oricarui cetaţean român, fara restricţii de domiciliu, experienţa artistica, sex, vârsta, etc. Nu pot participa la acest concurs angajatii si membrii Consiliului Director al Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana si nici rudele de gradul I si II ale acestora.

Candidatii nu pot fi asociati vreunui proiect care beneficiaza de finantare sau e realizat in colaborare cu Timisoara 2021; si nu pot fi implicati direct in proiectele ce urmeaza sa fie propuse spre finantare in apelul deschis „SEARCHLIGHT” ce va fi lansat la finalul acestui an.

Dreptul de participare la concurs este anulat automat in situatia in care o persoana furnizeaza date sau informatii false, eronate sau necorespunzatoare sau daca organizatorul considera ca aceasta a incercat sa fraudeze mecanismul de concurs.

Decizia finala cu privire la selectia membrilor grupurilor de consultanta va fi luata de board-ul executiv al Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana si va fi facuta publica pâna la data de 14 noiembrie 2018.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.