2 din 24. Operatiune complicata pe santierul Podului Dragalina din Timisoara. Foto si video

TIMISOARA. Mobilizare importanta pe saniterul de la Podul Dragalina din cartierul Iosefin, la Timisoara. A inceput turnarea pilotilor (parte a pilonilor care sunt ingropati in pamant). Acestia vor sprijini cele doua noi poduri care vor fi realizate in zona, de-a stanga si de-a dreapta actualei structuri, care vor contribui la largirea celui vechi. In final, aceste constructii, alaturate podului initial, vor asigura o cale de traversare a canalului Bega, catre si dinspre Gara de Nord, de trei ori mai lata decat cea actuala.

In total vor fi realizati 24 de piloti. Acestia vor fi turnati pana la adancimea de 13 metri. Pilotii sunt stalpi de sustinere ingropati in pamant, solutie adoptata in cazul in care terenul bun de fundare se gaseste la adancime, iar incarcarile date de constructie sunt mari.

Primarul Nicolae Robu a facut marti o vizita fulger pe santierul de la Podul Dragalina, unde se turna cel de-al doilea pilot, si a postat impresiile pe Facebook.

“Astazi, am facut o noua vizita pe santierul Podului Dragalina. M-am bucurat ca o mulțime de lucruri ce tin de reabilitare / consolidare, mari consumatoare de timp sunt facute de-acum si ca s-a trecut la constructia noilor poduri: unul de-o parte, unul de cealalta a podului vechi. Reamintesc, acest proiect cuprinde pe de o parte reabilitarea / consolidarea podului actual, pe de altă parte, construirea a câte unui nou pod de fiecare parte a acestuia, lipite de el, astfel încat in final, să se ajungă să avem un pod de aproape trei ori mai lat decât actualul.”, a notat Nicolae Robu pe pagina sa de pe reteaua de socializare, alaturi de cateva imagini video din timpul lucrarilor.

A ÎNCEPUT CONSTRUCȚIA PRIMULUI NOU POD EXTENSIE ÎN AVAL A VECHIULUI POD DRAGALINA! UN ALTUL VA FI CONSTRUIT ÎN AMONTE!Astăzi, am făcut o nouă vizită pe șantierul Podului Dragalina. M-am bucurat că o mulțime de lucruri ce țin de reabilitare / consolidare, mari consumatoare de timp sunt făcute de-acum și că s-a trecut la construcția noilor poduri: unul de-o parte, unul de cealaltă a podului vechi.Reamintesc, acest proiect cuprinde pe de o parte reabilitarea / consolidarea podului actual, pe de altă parte, construirea a câte unui nou pod de fiecare parte a acestuia, lipite de el, astfel încât în final, să se ajungă să avem un pod de aproape trei ori mai lat decât actualul.Astăzi a început realizarea piloților, câte șase pe fiecare parte a Begăi, pentru fiecare pod nou. Deci, în total, vor fi de realizat 24 de piloți, care merg până la 13 m adâncime! În timpul vizitei, tocmai se lucra la al doilea.Dacă vă bucurați, clicuiți o dată butonul Like!Dacă nu vă bucurați, să vă descărcați, clicuiți de trei ori butonul Like!În ambele cazuri, share-uiți postarea!

Publicată de Nicolae Robu pe Marţi, 11 Decembrie 2018

Va reamintim, Podul Dragalina avea ca termen de finalizare luna februarie 2019. Lucrarile au fost sistate pentru refacerea proiectului, iar termenul a fost prelungit cu perioada in care nu s-a muncit. Adica cu inca o jumatate de an, ceea ce inseamna ca lucrarea va fi gata cel mai probabil abia la mijlocul verii.

Podul Dragalina este refacut de firma Tehnodomus, care primeste 6,3 milioane de lei (cu tot cu TVA), adica aproape 1 milion si jumatate de euro.

Podul va avea cate doua benzi pe sens, dar si piste de biciclete si trotuare largite.

Banii sunt dati de guvern prin PNDL, Programul National de Dezvoltare Locala.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. la final Robu va exclama ca a mai construit doua poduri dupa 50 ani, el faraonul, ca deja bate apropo-uri „consolidarea podului actual, pe de altă parte, construirea a câte unui nou pod de fiecare parte a acestuia, lipite de el, astfel încat in final, să se ajungă să avem un pod de aproape trei ori mai lat decât actualul.”

  2. Chiar daca proiectul a fost refacut din cauza necunoasterii traseelor cu utilitati, NU EXISTA nici o scuza pentru faptul ca lucrarile au fost total sistate pe timpul verii. Nu se puteau turna fundatiile viitoarelor poduri? Ce penalitati va plati constructorul pentru nerespectarea termenului final de executie, si implicit pentru suspendarea totala sau partiala a traficului din zona?