Postul de director din Primaria Timisoara pe care nimeni nu il vrea. Motivul pentru care inca nu s-a gasit un sef pentru Directia de Dezvoltare

TIMISOARA. Desi salariile in administratia publica au crescut insemnat, iar pentru ocuparea unor posturi vacante din Primaria Timisoara au fost deja organizate concursuri, nimeni nu se inghesuie sa se angajeze pe unele dintre aceste posturi.

CITESTE SI: Inca o amenda la palatul de pe care s-a prabusit tencuiala peste caruciorul unui bebelus, in Piata Victoriei din Timisoara 

Motivul, spune primarul, este tocmai faptul ca in Primaria Timisoara se lucreaza mult, iar responsabilitatea este una foarte mare. Astfel, unul dintre cele mai importante posturi, de director, nu au fost ocupat.

„Acum am scos la concurs posturi si la directorii de la Dezvoltare si la Patrimoniu. Am aflat ca nu s-a inscris nimeni la Dezvoltare. Raspunderea este foarte mare, se lucreaza, se lucreaza sub stres, sunt foarte multe lucruri de facut, legislatia este ambigua…”, spune primarul Nicolae Robu.

Iar pentru ca mai multe posturi nu sunt ocupate prin concurs, reprezentantii Primariei merg pe variantele legale – fie numesc interimari, fie delega atributiile.

„Unde nu am organizat concurs, merg pe varianta de numire interimara pe 6 luni, cat permite legea, si in rest merg pe atribuirea responsabilitatilor, fara numire in functie. Nu se ocupa functia, ci se dau sarcini, atata tot. O sa vedem, pentru ca ne adaptam dupa nevoile de buna functionare a institutiilor”, a adaugat primarul.

Ultimele posturi au fost scoase la concurs de Primaria Timisoara chiar la inceputul acestui an. In anuntul publicat pe site-ul primariei sunt disponibile posturi de consilieri, iar dosarele pot fi depuse pana in 31 ianuarie 2019.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. De ce nu se inscrie nimeni? Foarte simplu:
    1) E un post de raspundere si implica competenta profesionala: trebuie sa faci planuri concrete de dezvoltare luptand cu tendintele unora care cred ca fantanile cu LED-uri sunt prioritate absoluta.
    2) La dezvoltare nu pica mare lucru, pe cand la Patrimoniu sunt mii de cereri anual, trebuie rezolvate, cei care cer mai „ung”, oamenii de rand putin, grangurii mari mai serios. La Piete, ce sa mai vorbim. In alte directii se fac licitatii, caiete de sarcini, studii de fezabilitate. La Dezvoltare nu pica mare lucru, doar firimituri, si te expui unor presiuni de sus si unor critici din partea unora ca mine si ca altii care citesc si scriu pe aici.