Proiectul Antrenat de Majorat a ajuns la aproape 200 de liceeni din orasul Timisoara

TIMISOARA. Asociația Joc Responsabil a desfășurat cel de-al șaselea seminar din acest an din cadrul proiectului Antrenat de Majorat, la Colegiul Național Bănățean și Liceul Teoretic Grigore Moisil din Timișoara. Proiectul este dezvoltat și implementat de Asociația Joc Responsabil cu sprijinul financiar al Game World.

Sub forma unor discuții interactive, Dr. Cristian Andrei, psihoterapeut, expert și ambasador al Asociației Joc Responsabil, le-a vorbit celor aproape 200 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a ale Colegiului Național Bănățean și Liceului Teoretic Grigore Moisil din Timișoara despre conceptul de noroc, ce este cu adevărat important în relaționarea socială și cum trebuie să reacționeze adolescenții la tentațiile divertismentului adresat adulților. De asemenea, a subliniat modul în care adolescenții trebuie să se poziționeze în raport cu valoarea și câștigarea banilor și a vorbit despre modalitățile de afirmare a adolescenților altfel decât prin consumul de distracție sau câștigul rapid de bani.

Proiectul Antrenat pentru Majorat își propune să abordeze adolescenții din mai multe perspective – jocuri, bani, prietenie, noroc – precursori care pot duce la tulburarea de control în jocul de noroc. Dacă educăm adolescenții, vom avea viitori adulți care, dacă vor dori să consume servicii de joc de noroc, o vor face în cunoștință de cauză”, a spus Dr. Cristian Andrei.

Alături de Timișoara, anul acesta proiectul Antrenat de Majorat va ajunge în Alba-Iulia, Botoșani, Brăila, București, Buzău, Cluj-Napoca, Galați, Iași, și Vaslui. De la lansarea sa, în toamna anului 2017 și până în prezent, proiectul Antrenat de Majorat a ajuns în 11 orașe, la 2.400 de elevi de clasa a XI a și a XII a din 17 licee.

Piața jocurilor de noroc s-a dezvoltat mult în ultimii ani, iar operatorii din această industrie, la fel ca orice actor important dintr-o economie, trebuie să acționeze astăzi astfel încât să fie responsabili față de toți cei cu care interacționează direct și indirect, inclusiv față de comunitatea în care își desfășoară activitatea. Știm cu toții că, practicate fără măsură, jocurile de noroc pot genera probleme sociale. Prin Antrenat de Majorat ne propunem să contribuim activ la educarea tinerilor privind adoptarea unei atitudini responsabile față de jocurile de noroc”, spune Liviu Popovici, președintele Asociației Joc Responsabil.

„<Antrenați> într-o discuție minunată în care aproape am uitat să respirăm, astăzi am avut parte de un regal cu Dr. Cristian Andrei. Ne-a vorbit despre adolescență, despre Buddha și Vechiul Testament, despre orizonturi și limite, despre pisica lui Schrödinger și despre Regele Midas, cu o voce nu doar a psihologului, ci a cuiva care știe să cucerească sufletele adolescenților”, a spus Florin Grecu, profesor și coordonator al proiectului Antrenat de Majorat în cadrul Colegiului Național Bănățean.

Activitățile precum Antrenat de Majorat sunt oricând binevenite în rândul elevilor liceului nostru, pentru că au fost atinse subiecte de interes pentru elevi. Acest lucru a fost vizibil și prin numărul de întrebări adresate Dr. Cristian Andrei, la finalul seminarului”, spune Luminița Keresztes, profesor coordonator proiect în cadrul Liceului Teoretic Grigore Moisil.

Despre Antrenat de Majorat

Antrenat de Majorat este un proiect al Asociației Joc Responsabil și se află la a treia ediție anuală. Proiectul s-a lansat în toamna anului 2017, prin susținerea primului seminar la Colegiul Național Matei Basarab din București. Antrenat de Majorat își propune să educe tinerii pentru a putea face alegerile potrivite, a cunoaște riscurile implicării în activități care nu corespund nivelului lor de dezvoltare psiho-socială şi care le pot afecta evoluţia ulterioară precum și să demonstreze implicarea reală a industriei jocurilor de noroc în procesul de educare și prevenție în rândul tinerilor. Pentru mai multe detalii, vizitați pagina de Facebook https://web.facebook.com/Joc-Responsabil-516495092028403/.

Despre Asociația Joc Responsabil

Asociația Joc Responsabil dezvoltă și implementează programe specifice referitoare la efectele practicării jocurilor de noroc și raportarea socială la acestea. Astfel, inițiază și participă la diferite activități menite să prevină dependența de jocuri de noroc și să crească interesul populației pentru programul “Joc Responsabil”; stimulează cultura de prevenire a unui comportament patologic de joc; promovează starea de echilibru legată de jocurile de noroc prin campanii și acțiuni de promovare și conștientizare; asistă jucătorii cu probleme de dependență legate de jocurile de noroc și oferă ședințe de evaluare și terapie pentru jucători și familiile acestora, cu psihologi și psihoterapeuți specializați în tratarea problemelor specifice acestui domeniu. Pentru mai multe detalii, vizitați website-ul www.jocresponsabil.ro.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.