Echipa UPT a triumfat la Paris. TimTech a castigat finala competitiei ‘Course en Cours’

TIMISOARA. Daca anul trecut, la prima participare a unei echipe romanesti in concursul „Course en Cours”, echipa Universitatii Politehnica Timisoara, T-Motion, a ajuns doar pana in sferturile de finala ale competitiei, anul acesta studentii timisoreni si-au luat revansa, clasandu-se pe primul loc in finala interuniversitara.

„Course en Cours” este o competitie originala, centrata pe stiinte si tehnologii, organizat sub egida Renault Group, Dassault Systemes si Ministerului Educatiei Nationale pentru invatamant si Cercetare din Franta, la inceputul lunii iunie, la Paris.

In vederea concursului, studentii si-au imaginat masina de maine, luand in considerare know-how-ul inginerilor de astazi si folosind aceleasi instrumente si procese tehnologice ca si profesionistii. Practic, echipe de patru pana la sase elevi sau studenti au fost responsabili pentru imaginarea, proiectarea, fabricarea, testarea si rularea unui vehicul, sub supravegherea cadrelor didactice.

In finala care s-a disputat miercuri, 5 iunie, la stadionul Charléty din Paris, au luat parte 34 de echipe, dintre care 12 la etapa interuniversitara. Echipele prezente in finala au fost stabilite in baza unor selectii preliminare, dintr-un efectiv de 145 de echipe.

Pe langa tematica tehnica (proiectare aplicativa in domeniul automotive, probe, CAD, programare PLC, fabricatie, testare prototip, viteza si precizia in rulare, calitatea design-ului), in competitie au fost punctate si prezentarea echipei, dar si marketingul produsului.

Echipa de anul acesta a Universitatii Politehnica Timisoara, TimTech, este formata din studentii Sebastian Micu, anul II, Facultatea de Mecanica, Ioan Michis, anul II, Facultatea de Arhitectura, Adela Pasat, anul I, Facultatea de Mecanica, Andrei Tufis, anul I, Facultatea de Mecanica, Ionut Rusmir, anul I, Facultatea de Mecanica, coordonati si indrumati de cadrele didactice Hannelore Filipescu, Mircea Voda, Eugen Zabava. Colaboratorii acestora din Franta, in cadrul programului Erasmus+, sunt Gabin de Loor si Nicolas Barougier.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.