Primul oras din Timis care va avea bazin de inot construit de Consiliul Judetean. Calin Dobra: ‘A fost primaria cea mai serioasa’

TIMISOARA. Consilierii judeteni din Timis au aprobat indicatorii tehnico economici dati de studiul de fezabilitate pentru bazinul de inot de la Jimbolia. Acest lucru inseamna ca va putea porni licitatia pentru primul astfel de bazin pe care il va construi Consiliul Judetean Timis in orasele timisene.

CITESTE SI: O splendoare! Casa cu Atlanti isi dezvaluie superba fatada refacuta, de pe care titanii de 8 metri, complet reconstruiti, par niste strajeri la poarta Pietei Libertatii din Timisoara. Foto 

Valoarea proiectului este de 2,5 milioane de euro cu termen de realizare 18 luni. Sper ca in anul 2020 sa incepem implementarea„, a declarat Calin Dobra, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Dobra a explicat ca proiectul de construire de bazine a fost in asa fel gandit incat sa beneficieze de el doar orasele, nu si municipiile.

Exact asa am si demarat proiectul, cu bazine de inot in orasele din judetul Timis, Lugojul si Timisoara au fost excluse pentru ca sunt municipii si au si bugetul suficient sa isi faca singure o asemenea investitie. Am considerat ca realizarea acestui obiectiv important ar fi atractiv pentru judet, tinand cont ca orasele sunt distribuite echilibrat pe raza judetului„, a declarat Dobra.

Primaria din Jimbolia a fost cea mai serioasa, spune liderul CJ Timis, atunci cand a fost vorba despre punerea la dispozitie a unui teren in vederea construirii unui bazin de inot.

Trebuie sa spun ca la momentul acesta primaria Jimbolia a fost cea mai serioasa in ce inseamna punerea la dispozitie a terenului ca sa putem realiza investitia. Am si demarat studiul de fezabilitate, este aprobat, anul viitor vor fi licitate proiectarea si executia obiectivului, unul foarte interesant si la care tin foarte mult. Sper ca anul viitor primariile de oras sa ne dea terenul pentru ca vom continua realizarea obiectivului. Ei (Primaria Jimbolia – n.r.) au pus la dispozitie terenul conform solicitarii Consiliului Judetean pentru ca am pus anumite conditii la terenul respectiv. Sa aiba infrastructura edilitara, apa, canal, energie electrica, gaz. Noi il facem la cheie si predam spre administrare autoritatii locale, iar ei pot din bilete sa se autofinanteze. Costa aproape 2 milioane de euro. Acesta a fost si angajamentul. Noi facem investitia, care este considerabila, dar ei vor avea obligatia sa intretina. Daca stim sa il administram este rentabil. De exemplu dimineata ar trebui sa fie gratuit pentru copii, se pot desfasura si ore de inot, dar dupa-amiaza este deschis publicului, dar contra cost„, a declarat Dobra.

Presedintele Consiliului Judetean Timis a mai subliniat ca acest bazin de inot a fost conceput de catre proiectant si pentru hidroterapie si hidromasaj si poate fi folosit si de persoanele cu handicap.

Dimensiunea bazinului de inot va fi de 25 m lungime, 12,5 m latime, divizat in cinci culoare a cate 2,5 m fiecare. Adancimea este variabila, intre 1,2 si 1,8 m, prevazuta cu block start-uri la capatul bazinului de 1,8 m adancime, in conformitate cu normele europene. Bazinul va avea toate dotarile necesare, vestiare, dusuri, grupuri sanitare, camera de filtrare, pompare si clorinare, cat si spatii administrative. Capacitatea acestuia va fi de 65 de persoane, ceea ce permite utilizarea simultana de catre doua clase de elevi, impreuna cu profesorii lor. Estimativ, durata de functionare va fi de peste 50 de ani.

Constructia face parte dintr-un plan mai vechi al Consiliului Judetean Timis care doreste sa amenajeze astfel de bazine in toate orasele din judet, mai putin municipiile Timisoara si Lugoj.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Vorbe! Vorbe! Vorbe!

    Asta e activitatea CJT de pana acum, vorbe. Vorbe despre ce o sa fie, nu despre ce s-a facut.

    • Pomana electorala pentru circumscriptia Sarbului, cu termen de realizare dupa urmatoarele alegeri, sa fie o scuza buna pentru suspendare. Lasa ca in Ungaria a stiut guvernul sa faca prioritate nationala din statiunile din locurile cu ale termale, si acum au un turism disproportionat fata de alte zone de campie. La noi s-a investit in insule pentru pescuit privat. Marii nostri conducatori au „ievaluat” cu precizie relatia intre unii romani si… apa. Cum s-a spus, un bazin nu e o constructie, e o afacere cu un buget multianual. Daca doar il construiesc doar bifeaza ceva pentru campanie.

  2. „Valoarea proiectului este de 2,5 milioane de euro” , spune Dobra.
    „Costa aproape 2 milioane de euro” spune Dobra.
    Este evident ca nu stie despre ce vorbeste si ca minte asa cum a facut si pana acum.

  3. Eu nu inteleg de ce se insista pe aceste bazine de inot. Populatia si administratiile locale nu cred ca sunt mature suficient pentru asa ceva. Un bazin de inot este o investitie care necesita efort special si cheltuieli mari pe termen lung, ca sa menti conditii decente. Pariez ca daca se face in maxim un an apar stiri cu boala contractata de la bazinul primarie, sau copil inecat acolo (doamne fereste). In Timisoara primaria construit niste terenuri mixte de sport, fotbal, baschet. Prima grija a jucatorilor de fotbal a fost sa distruga cosurile de baschet ca sa joace numai ei. Si asa au ramas.

    • tipic fotbalistilor si suporterilor romanache