Zeci de noi locuri de parcare amenajate la Timisoara in locul fostelor garaje. Vor fi plantati si copaci

TIMISOARA. O noua parcare a fost finalizata in sudul Timisoarei in locul garajelor de altadata.

CITESTE SI: Inchideti ochii si gura si invartiti-va cand treceti prin ele! Tuneluri de dezinfectie la intrare in pietele din Timisoara 

Este vorba despre spatiul aflat pe partea dreapta a strazii Sirius, inaintea intersectiei cu Bulevardul Sudului. Aici au fost demolate anul trecut toate garajele, iar de la inceputul lui 2020 s-a dat startul amenajarii.

Tot spatiul a fost betonat inca de acum o saptamana, iar trotuarul care margineste strada Sirius a fost reconfigurat, fiind facuta si o iesire catre aceasta strada.

Pe spatiul pe care erau odata garajele au mai ramas doar cativa copaci, un punct termic si un loc ingradit in care se afla tomberoanele de gunoi.

Primarul Nicolae Robu anunta ca urmeaza sa fie plantati copaci si montate banci.

CITESTE SI: Nuci sanatosi taiati de angajatii primariei la Timisoara intr-o parcare ce se amenajeaza intre blocuri. Video 

Urmează plantarea de copaci -o mulțime-, de jur împrejur, amenajarea spațiilor verzi și amplasarea de bănci la toate intrările în blocuri! Pentru vremurile -eu zic foarte aproape- în care vom putea din nou socializa!„, a spus edilul.

Este al saselea spatiu din aceeasi zona in care sunt amenajate locuri de parcare. Inaintea celei de pe Sirius, angajatii primariei au terminat-o pe cea dintre blocurile de pe strada Uranus.

Demolarea garajelor, in Timisoara, au inceput in urma cu mai multi ani, in zona Soarelui si continua si in alte zone din oras. In total, mai sunt aproximativ 7000 de astfel de constructii in cartierele din oras.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. 2 întrebări:

    -s-a prevăzut posibilitatea instalării în viitor a unor încărcătoare pentru mașini electrice fără să fie nevoie să se spargă betonul?

    – sunt suficiente guri de canal care să preia apa în cazul unor ploi torențiale?

    • 1) NU
      2) NU
      Astia nu gandesc la viitor. Se gandesc cum sa haleasca repede bani cu firmele partenere, din asfalt, beton si alte rahaturi.

  2. Proiectul de pe Sirius a inceput in august 2016, cand au eliberat garajele. Le-a luat 3 ani ca sa darame garajele, inca juma’ de an sa se apuce si intr-adevar o luna sa termine. A venit si primarul vopsit sa faca poze intr-o dimineata, deh, e in prag de alegeri. Nu stiu unde se vor planta copaci, ca in parcare au taiat vreo 10 (incl. cei pt care nu aveau autorizatie) si dupa ce-au intins un hectar de beton, nu vad unde s-ar mai putea planta ceva. Betonul vechi nu parea mai prost decat cel proaspat turnat, dar cine suntem noi sa ne dam cu parerea despre pretextele sub care se sifoneaza bani publici? SDM a lucrat neglient si murdar, cu asta deja ne-am obisinuit. Rezultatul: un hectar de asfalt proaspat cu vreo 3 copaci si fix 2 guri mici de canal pt scurgeri pluviale. Abia astept sa nu mai votez cu Robu.

  3. Pentru început nu sunt fan Robu, astept o alternativa de candidat pe care sa il votez. Nu știu cand dracu’ o sa fie asta, ca or sa ne tot amane pe motiv de „guvid”. Dar cand erau jegurile de garaje folosite jumatate pe post de depozite cati pomi aveati si câte guri de scurgere facute conform inginerilor in construcții care isi dau cu părerea aici? Cand era „favela” ( cautati sa vedeți ce înseamnă) totul era bine, era „eco”, apa o lua la vale unde trebuia?

    • Nu a zis nimeni ca era mai bine. Era la fel de rau.

  4. Niste parcuri pentru OAMENI cand mai faceti? Ca numai la masini se gandeste pletosul.
    Parcarea aia SMART unde e? Ca te laudai cu ea acum ceva timp. Te-ai laudat tu cu parcari dar nu ai fost in stare de nici una.
    Primarul ZERO!

  5. E bine si cu locurile de parcare, dar e bine sa pastram si copaci cat de multi putem. Asta cu plantatul, am auzit-o sau vazut-o in multe locuri: ori nimic, ori copacei pe care Robu cred ca ii mai prinde sa poata sa stea sub ei, doar daca va trai macar 90-95 de ani. Asta daca nu ii taie intre timp. Ma astept la orice la cat de mult ii place sunetul drujbei.
    Sa trec la lucruri serioase. Stiu bine zona, si marimea Timisoarei. Se chinuie(daca nu gresesc) de minim 4 ani sa faca ceva in Soarelui, si tot nu e gata. Nici nu mai pun primul mandat. Uitandu-ma pe harta, si optimist fiind, ii ofer cartierului Soarelui (in mod optimist) a 20-a parte din suprafata Timisoarei. Elimin centrul si cam atat, ca in rest nu a facut mai nimic. Si daca traieste 100 de ani si il votam tot pe el primar, nu va ajunge sa faca jumatate din Timisoara asa cum a facut prin Soarelui de cand e primar. Mai intreb si eu: cand vom avea un plan clar pe cartiere? Mie aceasta democratie inteleasa de Robu e de genul: fac ce vreau eu si cum imi place mie. Cred ca uita ca banii aia ii are de la cetatenii astia simpli si umili. Sa nu uite ca nu el face pt noi, asa cum zcie, noi facem pt el pt ca il finantam, dar el face doar ce vrea si ce ii place. Schimbati-va mentalitatea de dinainte de ’89. Timisoara e mult mai mare si are multe cartiere. Am mai zis-o: bordurile de langa casa Tineretului au fost schimbate si de Ciuhandu in ultimii ani de mandat. Ce facem, schimbam borduri la 8-10 ani pe calea de acces a voievodului, iar in alte parti nu avem trotuare sa plimbam copiii sau nu avem canalizari sau strazi asfaltate?
    Se pot face mai multe, dar in afara de modernizari mari cu foarte multi bani, nu prea se vad imbunatatiri clare in oras. In fiecare an ar trebui sa se verifice toate strazile si sa se intervina de la cele mai critice pana la toate care au nevoie de ceva.
    Chiar asa de greu e?
    Unde e raportul tinerilor liberali ce trebuiau sa verifice la pas strazile si sa dea un raport? Chiar sunt curios sa vad ce scrie pe cateva strazi pe care le stiu. Sunt curios ce au raportat si ce masuri se impun si cand.

  6. In general ma bucura demolarea garajelor pentru ca de la inceput am considerat constructia lor ilegala. Adica am considerat ca spatiul din spatele blocului meu e public si asa trebuie sa ramana, nu sa fie vandut a doua oara unor particulari cu mai multi bani. Ca sa explic: cand am cumparat apartamentul am platit pentru interiorul lui, exteriorul blocului, parcarea (publica sau privata), accesul la strada, locatie, statia de tramvai, … si deodata cineva a luat acel spatiu public si l-a vandut unui particular care a putut licita mai multi bani. E ca si cum iti cumperi casa langa lac sau langa padure si deodata vine cineva si face din lac/padure o fabrica (de chimicale, de exemplu). Ce nu inteleg primarii (de fapt in special consilierii locali, ca ei voteaza schimbarile astea) e ca predictibilitatea e ceea ce ofera valoare. Daca nu esti sigur ca spatiul in care vrei sa locuiesti sau sa iti faci o afacere nu e sigur, nu vei vrea sa investesti acolo decat in ceva temporar.

    • Nici eu nu puteam sa o spun mai bine.
      Mai multe spatii declarate ca parcuri (spatiu verde) din Timisoara s-au schimbat in asfalt peste noapte. Adica m-am interesat despre terenul de casa pe care vreau sa il construiesc foarte mult, am fost si la primarie, am cerut detalii, am consultat PUG-ul, ….. si cu toate astea o hotarare de consiliu local a transformat peste noapte (de fapt a fost intr-o zi) spatiul verde in cartier de locuit (blocuri). Bineinteles ca valoarea terenului cumparat de mine a scazut brusc. primaria m-a mintit in fata spunan-du-mi ca acolo vreau sa-mi fac un loc pentru familia mea si casa mea a devenit o reclama pentru blocuri „cu vedere catre cartier de case”.
      Asta inseamna sa nu oferi predictibilitate.

  7. O problema mare se arata la orizont.
    Cosmin are dreptate. S-au construit parcari publice in locurile ocupate de garaje particulare dar problema e ca parcarile sunt numerotate pentru ca in viitor sa fie date unor particulari … si asta ne intoarce inapoi cu 20 de ani.
    Propun ca parcarile sa fie maxim cu un abonament gen TelPark dar niciodata nominal si niodata abonementul sa fie valabil doar intr-o parcare din Timisoara. Plata pe ora/zi/saptamana/luna TREBUIE sa fie disponibila ca peste tot in lume pe unde am fost. Altfel vom vedea o parcare plina doar pe jumatate si in rest masini inghesuite pe strazi. O parcare mare are meritul ca niveleaza ocuparea pana la umplerea ei. Daca fiecare loc e dat unei persoane anumite, aceasta caracteristica importanta se pierde.