Explozii violente in capitala Libanului. Zeci de morti si raniti in urma deflagratiilor. Video

Doua explozii au zguduit marti dupa-amiaza capitala Libanului, Beirut.

CITESTE SI: Nemernic filmat pe cand otraveste un catel, nu departe de Timisoara. Animalul s-a stins in chinuri. Imagini care te pot afecta emotional

Din primele informatii, totul a pornit de la un incendiu la un depozit din zona portuara a orasului. Incendiul s-a extins rapid la un alt depozit de nitrati aflat in apropiere, iar de aici pana la o deflagratie nu a mai fost decat un pas. Explozia a fost devastatoare, unda de soc fiind simtita pana in Cipru.

Ferestre ale unor clădiri din oraş şi de la periferie au fost sparte de suflul exploziei, iar un fum negru s-a ridicat deasupra portului.

Imaginile surprinse in momentul exploziei sunt terifiante.

UPDATE: Ministerul Sanatatii din Liban au anuntat un nou bilant in urma exploziilor de la Beirut. 50 de oameni au murit si 2750 sunt raniti. Pagubele sunt insemnate in tot orasul, fiind afectat chiar si palatul prezidential aflat la aproximativ 10 kilometri.

UPDATE: Un bilant provizoriu indica 78 de morti si peste 4000 de raniti

UPDATE: 2.750 de tone de nitrat de amoniu, depozitate fără măsuri de securitate, potrivit autorităților din Libia, au stat la baza exploziei care a devastat portul Beirut, provocând moartea a cel puțin 100 de persoane și rănirea a 4000.

Preşedintele țării, Michel Aoun, a declarat că 2.750 de tone de nitrat de amoniu au fost depozitate în condiţii neconforme timp de şase ani şi asta ar sta la originea dezastrului.

Este inacceptabil ca 2750 de tone de nitrat de amoniu să fie depozitate şase ani fără măsuri de securitate”, a denunţat Aoun, citat de contul de Twitter al preşedinţiei libaneze.

Oficialii au anunțat marţi că au demarat o investigaţie pentru a afla cauza exactă a deflagraţiei, iar Consiliul Suprem de Apărare a transmis că responsabilii vor primi pedeapsa maximă posibilă.

Aparent, nitratul de amoniu a fost descărcat de pe un vas aflat sub sechestru în port în 2013, apoi stocat într-un depozit de acolo, scrie News.ro.

Este vorba despre nava Rhosus, deținută de compania unui cetățean rus, Igor Greciușkin, dar aflată sub pavilion moldovenesc.

Potrivit unui articol din anul 2014 apărut pe site-ui www.fleetmon.com, nava Rhosus, încărcată cu nitrat de amoniu, a ajuns în Beirut, Liban, în octombrie 2013, deși avea ca destinație o altă țară. Nu este clar de ce echipajul a oprit atunci în Beirut.

Nava Rhosus a fost reținută de autoritățile libaneze, după o inspecție care a descoperit numeroase deficiențe. De atunci, nava Rhosus a rămas în Beirut, cu doar patru oameni la bord: căpitanul (de naționalitate rusă) și alți trei membri ai echipajului, toți de naționalitate ucraineană.

În tot acest timp, proprietarul navei, care deține și cetățenie cipriotă, a declarat abandonul vasului, echipajul nefiind plătit, însă autoritățile din Beirut nu au permis echipajului să părăsească nava și să plece acasă.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. AU GRESIT TINTA, CASA POPORULUI E IN BUCURESTI…