Politehnica Timisoara a incheiat ‘cumparaturile’. Dan Alexa, multumit de jucatorii veniti, dar si de performanta echipei

TIMISOARA. Dan Alexa, managerul general al Politehnicii, a vorbit marti, dupa incheierea perioadei oficiale de transferuri, despre noii jucatorii sositi la formatia timisoreana, startul pozitiv de campionat, precum si despre planurile gruparii alb-violete in perioada imediat urmatoare.

A fost o perioada incarcata, au venit 11 jucatori. Am incercat sa combinam jucatori cu experienta cu jucatori tineri, care pot sa fie solutii pentru clubul nostru. Cred ca am crescut nivelul valoric al echipei. Imi doresc ca jucatorii noi, unii s-au acomodat repede, altii ca in cel mai scurt timp sa-si aduca aportul strict tehnic la rezultatele echipei. Venim dupa o perioada buna, in care suntem in grafic ca si rezultate. Sigur, ultimul rezultat nu ne-a multumit, dar am intanit o echipa din Miercurea Ciuc care a pus probleme pana acum atat Petrolului, cat si Craiovei. Echipa noastra a crescut foarte mult in ultima perioada, atat cantitativ, cat si valoric. Suntem multumiti de ce am reusit sa facem. Sigur, a crescut si bugetul salarial cu 20% fata de ce a fost, avem stabilitate din punctul asta de vedere”, a declarat Dan Alexa.

Managerul general a vorbit si despre partida cu Dunarea Calarasi, formatie pe care a si dus-o in Liga 1, in urma cu 3 ani.

Urmeaza o perioada grea, cu meciuri importante. Nu mai departe de vineri e meciul cu Calarasiul. Un meci foarte important, Dunarea e in fata noastra. Pentru noi e important sa ne revenim repede dupa esecul de la Miercurea Ciuc si sa ne consolidăm locul de play-off, care e si obiectivul nostru, am spus-o. Ca strategie ne dorim evaluarea lotului, o pozitie buna in clasament si in iarna vedem ce jucatori au confirmat, ce jucatori nu au confirmat si vom incerca sa mai aducem doi-trei care pot să umple golurile avute”, a mai spus managerul general al Politehnicii.

Politehnica are fata de editia trecuta de campionat 11 jucatori noi. O achizitie de data recenta in lotul pregatit de Octavian Benga e mijlocasul central Sabin Iosif. Acesta s-a nascut pe 26 octombrie 2001, la Bucuresti, a crescut la AFC Rapid, pentru care a evoluat si la seniori la varsta de 15 ani, promovand din Liga a V-a in a IV-a. A evoluat in ultimii ani pentru grupari din ligile inferioare italiene: Pistoiese, Prato si Lucchese.

Au venit: Sabin Iosif (18 ani, mijlocas central, liber Lucchese), Otto Hindrich (18 ani, portar, imprumut CFR Cluj), Marko Deronja (portar, 24 ani, Lommel), Jose Casado (32 ani, mijlocas central, Penya Deportiva), Petre Ivanovici (30 ani, aripa dreapta/stanga, ex-Chiajna), Emanuel Fisteag (23 ani, portar, liber), Rares Toader (18 ani, mijlocas central, imprumut FCSB), Alexandru Popescu (22 ani, atacant 2, CSU Craiova), Doru Andrei (17 ani, mijlocas ofensiv, Comprest GIM), Stjepan Plazonja (22 ani, atacant, imprumut Hermannstadt), Claudiu Pamfile (23 ani, fundas stanga, Minaur Baia Mare).

Au plecat: Alexandru Borbei (transfer Lecce, Serie B), Mario Contra (liber, Botosani, L1), Alexandru Pop (Rapid, L2), Cristian Dros (FK Spartaks Jūrmala, Letonia), Alexandru Chereches (Concordia Chiajna, L2), Radu Motreanu (liber), Dragos Saulescu (Filiasi, L3), Fabio Trip (imprumutat la Soimii Lipova, L3).

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.