Atac armat in Franta. Preot ortodox impuscat in fata bisericii

Un nou atac armat a avut loc sambata dupa-amiaza in Franta, victima fiind de aceasta data un preot ortodox.

CITESTE SI: Carantina intr-o alta tara din Europa. Restrictiile intra in vigoare de saptamana viitoare 

Prelatul a fost impuscat de doua ori de un individ in timp ce inchidea biserica in care slujea, la Lyon. Atacatorul s-a facut nevazut lasandu-l pe preot intr-o balta de sange.

Politistii au inceput deja cautarile, in timp ce prelatul, care din primele informatii ar fi de nationalitate greaca, a ajuns in stare grava la spital, scrie hotnews.ro.

Atacul de la Lyon vine la doua zile dupa cel de la Nisa. Acolo, un individ care striga „Allahu akbar!” a decapitat o femeie si a ucis alte doua persoane intr-o biserica. Tot joi, un tanar a fost retinut chiar la Lyon, cand incerca sa urce cu un cutit intr-un autobuz.

De asemenea, in urma cu doua saptamani, un profesor care preda la o scoala dintr-o suburbie a Parisului a fost decapitat de un cecen in varsta de 18 ani, revoltat, se pare, de faptul ca profesorul le-ar fi aratat elevilor la clasa caricaturi cu Profetul Mahomed.

UPDATE: Politia franceza a retinut un suspect in cazul impuscarii preotului de la Lyon.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.