Romanii mai au trei luni la dispozitie sa incheie contracte pentru furnizarea energiei electrice

Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei prelungeste pana la 31 martie 2021 perioada in care consumatorii casnici pot incheia contracte de furnizare pe piata reglementata.

CITESTE SI: Febra, dureri de cap, urticarie. 47 de reactii usoare dupa vaccinare, de la inceputul campaniei de imunizare anti COVID in Romania. Aproape 12.000 de oameni au facut vaccinul 

Anuntul a fost facut de vicepresedintele institutiei Zoltan Nagy-Bege, care spune ca si furnizorii au fost de acord cu aceasta propunere.

Este vorba despre perioada in care consumatorii casnici pot incheia contracte pe piata concurentiala cu furnizorul lor, care se prelungeste pana la 31 martie, urmand ca acel pret din oferta concurentiala sa se aplice cu data de 1 ianuarie. Pana acum, acest termen era 1 februarie, iar propunerea este de a prelungi cu inca doua luni pentru a da timp atat consumatorilor sa ia aceasta decizie, cat si furnizorilor, pentru ca, daca au intr-o luna un volum foarte mare de consumatori de gestionat, practic nu vor putea procesa un numar atat de mare de solicitari. Planul este ca pe 15 ianuarie sa aprobam aceasta propunere in Comitetul de reglementare”, a declarat Bege pentru Agerpres.

Va reamintim, piata de energie electrica a fost complet liberalizata la 1 ianuarie 2021.

Incepand cu aceasta data consumatorii care erau pana acum in regim reglementat vor plati preturi mai mari cu 13-26%, daca pastreaza actualul contract.

Foto: wall-street.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Si daca ai platit mai mult in cele trei luni cine iti va da banii inapoi? Vechiul sau noul furnizor?

  2. Pai daca mareste factura cu 13-25 la suta , vechiul furnizor , logic omul pleaca dupa 2-3 luni la altul nou de pe piata , cu care incheie un contract mai avantajos .
    Iar vechiul furnizor , cel cu scumpirea aberanta si nejustificata , nu-l va mai avea client in veci .

    Un furnizor vechi ca si enel , daca scumpeste nejustificat , din 2 milioane de clienti mai ramane cu 10 la suta , poate .