Antrenament in aer liber. Rugbystii de la SCM Timisoara au facut curat in Padurea Verde. Video

TIMISOARA. Un gest care ar trebui urmat de multa lume a fost facut miercuri de echipa de rugby SCM Timisoara.

CITESTE SI: Conacul de poveste din Timis care va intra in circuitul turistic, dupa ce va fi renovat cu 12 milioane de lei 

Elevii lui Vali Calafeteanu au preluat din invatamintele sacre ale japonezilor si au facut o „baie de padure”. Cu alte cuvinte s-au bucurat de aerul curat al Padurii Verzi, dar au facut si o actiune de igienizare a locului.

Nodul Gordian inseamna putere, unitate, unicitate, responsabilitate, indestructibilitate. Dorim sa extindem aceste atu-uri si in cumunitatea noastra. Primul demers in acest sens l-am facut azi, cand dupa ce am analizat cateva studii care privesc longevitatea japonezilor si performantele echipei de rugby Japoneze, am decis sa implementam principiul Shin-rin-Yoku.
Shin-Rin -Yoku sau “baia de padure” cum o denumesc japonezii. Am iesit cu totii in natura, in minunata padure din Dumbravita unde ne-am antrenat si am respirat conform principiilor unei vieti sanatoase. Cum spiritul civic ne insoteste peste tot, in drumul nostru pe cararile padurii falnice am strans fiecare un sac plin cu resturi menajere. Aceste “gunoaie” nu isi au locul in natura. Natura trebuie sa fie iubita, inteleasa, protejata. Vom repeta aceasta actiune benefica pentru sanatatea noastra mentala si fizica dar si pentru sanatatea padurii si a comunitatii noastre, in fiecare saptamana. Va indemnam sa luati cu voi un sac ori de cate ori doriti sa faceti “O baie de padure”. Natura va fi recunoscatoare!”, a explicat actiunea antrenorul echipei, Valentin Calafeteanu.

SCM Timisoara se pregateste pentru noul campionat care va incepe in primavara. Sunt discutii cu mai multi jucatori care sa vina sa intareasca echipa, dar pana in acest moment Calafeteanu nu a vrut sa divulge vreun nume, deoarece nu este nimic semnat.

Altfel, 8 jucatori ai echipei si antrenorul secund Sosene Anesi sunt la nationala, Romania pregatind meciul cu Belgia ramas restant din anul trecut din Europe Rugby Championship. Partida se va disputa la Craiova.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.