Debut la Alexandria pentru fetele de la Politehnica Timisoara

TIMISOARA. Politehnica Timisoara cauta primele trei puncte din Liga 1 de fotbal feminin in deplasare, in judetul Teleorman.

Poli abordeaza acest sezon avand in mare parte lotul Fortunei Becicherecu Mic din sezonul precedent, Teodora Meluta fiind singurul transfer al verii. Jucatoarea de nationala nu va evolua insa in acest meci, fiind inca in recuperare dupa accidentare. In pregatirea acestui sezon fotbalistele timisorene au jucat 5 meciuri de verificare, in care au obtinut doua victorii si au fost invinse de 3 ori. Cea mai buna marcatoare a fost Bianca Ienovan, cu 7 reusite.

Alexandria este o echipa incomoda. Am avut meciuri grele la Alexandria si cand eram la Cluj si castigam peste tot, dar acolo am avut meciuri dificile. Noi trecem printr-o perioada delicata, avem absente multe, inca nu stim cum va arata primul 11. Sa speram ca nu vom avea surprize la testele COVID, insa mergem sa luam cat mai multe puncte, sa ne organizam cat putem de bine. Suntem inca in formare ca si model de joc. Inca nu le stiu pe toate fetele, nu stiu postul care li se potriveste la maxim, speram sa ne edificam in perioada care urmeaza… Sezonul cred ca va fi interesant, insa pentru acest an o vad cu prima sansa tot pe Olimpia Cluj, s-au intarit foarte tare Heniu Prundu Bargaului, eu sper ca printr-o munca buna si asidua, sa fim la nivelul lor si sa ne batem pentru primele locuri„, spune inaintea sezonului managerul Politehnicii Timisoara, Mirel Albon.

Formatia care va fi gazda pentru Poli in runda de deschidere si-a schimbat numele in aceasta vara, din Universitatea in CSM Alexandria. Gruparea teleormaneana vine dupa un sezon in care a evoluat in play-out, terminand aceasta faza a intrecerii pe prima pozitie. CSM-ul a avut si doua jucatoare convocate la loturile nationale in aceasta vara, pe Andreea Pencea la reprezentantiva U-19 si pe Eliza Pana la sub 17 ani.

Echipa din Alexandria a jucat un meci amical in aceasta pauza competitionala, impotriva nationalei sub 19 ani, pe care l-a pierdut cu scorul de 4-2.

Duelul dintre CSM Alexandria si Politehnica Timisoara este programat duminica, de la ora 11. Partida va fi condusa de Alina Pesu, la centru, ajutata la cele doua tuse de Daniela Constantinescu si Cristian Ilinca.

Sursa foto: Politehnica Timisoara Femina

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.