Gramezi de pesti morti pe canalul Bega, nu departe de Timisoara. A fost montat un baraj plutitor care sa-i impiedice sa ajunga in Serbia. Video

TIMISOARA. O multime de pesti morti plutesc pe canalul Bega, nu departe de Timisoara. Stau marturie imaginile surprinse la ecluza de la Uivar trimise pe adresa redactiei de un cititor opiniatimisoarei.ro.

CITESTE SI: Avem 8 tramvaie Bozankaya la Timisoara si niciunul pe traseu. STPT: Cel mai probabil in iunie vor fi toate in circulatie. Motivul pentru care stau inca in depou

Pesti de diferite marimi zac morti in vegetatie si au fost observati de biciclistii care au trecut prin zona.

Cei care au descoperit dezastrul au anuntat Garda de Mediu si reprezentantii Apelor Romane Banat.

Specialistii au descins la locul indicat si au prelevat probe, insa, spun ei, nu este vorba de poluare. De vina a fost furtuna de saptamana trecuta care a adus averse de ploaie insemnate.

Se intampla cand sunt ploi abundente, statia de epurare din zona nu face fata, iar toata apa pluviala este deversata direct in Bega. Se creeaza un mic soc pentru pestii din zona. O parte dintre pestii din aval de statie mor. O parte dintre ei au fost dusi de apa si au ajuns in zona Uivar. Stiam ca ne vom confrunta cu o astfel de situatie dupa furtuna de saptamana trecuta, iar la Sanmartinul Maghiar am montat un baraj plutitor sa nu ajunga pestii morti pana la sarbi. Ne-am temut ca ar putea fi mai grav, dar nu este. Nu e vorba de nicio poluare”, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro Cristian Ciocan Moisescu, director executiv al Administratiei Bazinale de Apa Banat.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. De vina e ploia care se intampla de milioane de ani si care mentine in viata planeta asta.
    Chiar ne cred atat de prosti cei de la garda de mediu si Apele Romane Banat.
    In realitate cantitatea mare de ploaie incarca mult canalele adiacente care se revarsa in bega, prin aceste canale curg cantitati mici de apa, dar apa poluata puternic, insa cand ploua cantitatea de apa creste considerabil si clar ca introduce mai multa poluare pe BEGA, din aceste cauze mor acei pesti (poluare masiva). Restul e asa sa nu zica ca nu au verifica si ei. De fapt protejeaza interesele (gen statia de epurare de la Lugoj, sau fermele care deverseaza ce apuca pe Timis si Bega si tot asa…). Sper pana la urma sa vina EU cu amenzi foarte mari, poate atunci se ma schimba ceva.
    Nu uitati sunt multe tari unde oamenii traiesc din pescuit si asteapta cu nerabdare anotimpul ploios, unde cad cantitati mult mai mari de apa, pentru ca ajuta la inmultirea pestilor. La noi e invers cand ploua mai tare mor 🙂 ce gluma buna…

    • Uitasem, daca nu au murit de poluare ar trebuii ca cei de la garda de meniu si Apele Romane Banat sa ii adune rapid si sa-i manance pana nu intra in putrefactie. Sa vedeti daca ar pune careva gura pe un peste…

  2. Da’ chiar asa! Astia chiar ne cred idioti. Ceva natural omoara fiinte. Ceva ce se produce de milioane de ani. Ha!

  3. Apa a adunat toate pesticidele recent pulverizate in oras cat si cele de pe campuri. Normal ca pestii au suferit un soc chimic.

  4. Nici Apele Romane si nici politia nu se uita ca pe Bega in dreptul lui Contiteh se pun navoade de pescuit pestele. In vinerea care a trecut si in cealalta vineri pe la 20:30 era o barca pe Bega care culegea pestele prins. De partea cealalta a raului (nu pe cea cu pista de biciclete) era o dubita alba care i-a adus pe braconieri si cu care isi transportau barca si pestele cules.

  5. Nu e nicio conspirație băieți, nimeni nu vă crede idioți. Fenomenul e următorul: la Timișoara încă de la construcție, canalizarea menajeră și cea pluvială sunt comune, merg pe aceleași conducte și tot așa ajung și în stația de epurare. Când plouă mult capacitatea de epurare a stației e depășită (se strânge multă apă din pluvial, ce se adună pe oraș), iar pentru sitația asta Aquatim are niște bazine unde adună surplusul ăsta, dar când plouă foarte tare, și bazinele alea se umplu și atunci nu mai au ce face și dau direct în Bega. Asta nu e ilegal, chiar nu au ce face și asta se întâmplă la multe stații de epurare din lume care preiau canalizarea la comun.

  6. Bai ăștia chiar ne ia de prosti? Fmm voastre de zdrențe ordinare e! Trebuie semnalat la Bruxelles…..Ăștia au impresia ca noi înghițim gogoșile lor.

  7. Problema este arhicunoscuta deja de mult timp, poluarea aceasta se face cu bună știință de către Smitfield, este foarte simplu la orice ploaie mare apa colectata de pe toată platforma Smitfield se duce la canal (piși , caca)de aici rezulta și poluarea ( dacă nu este asa sa ne arate unde se duce apa pluviala de la ei ! ) și cu sprijinul autoritatilor care închid ochii în schimbul unor atenții din partea lor, de asta în fiecare an AJVPS TIMIS mai arunca câte 3 coșuri de peste în apa ca să mai refacă populația piscicola pentru ca primesc bani, la fel și alți responsabili de bunul mers al lucrurilor.

  8. De la Timisoara și pana la Uivar este plîn de peste mort, tone și tone de peste an de an . Dacă se întâmplă asa ceva în Ungaria era considerat dezastru ecologic și doliu national, la fel cu cel ce sa întâmplat la ei în urma cu 20 de ani pe Tisa și Mureș!

  9. E puțin cam multă gargară, înainte de furtună erau din 10 in 10 metri pești morți pe malul apei în oraș înainte de stația de epurare, iar da într-adevăr după furtună acei pești au dispărut probabil că vântul ia desprins din iarba și creșterea apei ia luat la plimbare. Ar trebui sa mai și patruleze acea șalupă de poliție deoarece se spala tomberoane in apa inclusiv se aruncă mizeria din tomberoane direct in Bega este un mare păcat deoarece toată Timișoara bea apa din Bega iar unele persoane și societăți deversează tot felul de dejecti și aruncă tot felul de gunoaie iar nimeni nu-i vede ☹️