O asociere de firme din Timisoara si Bucuresti vrea sa deseneze Traseul Revolutiei cu 130.000 de euro

TIMISOARA. Dupa o prima licitatie ratata, pentru ca nicio firma nu a vrut sa proiecteze Traseul Revolutiei de la Timisoara, cu 50.000 de euro, administratia Fritz a triplat pretul si a mai facut o incercare.

De data aceasta, o asociere formata din Q Group Proiect SRL cu Balthasarh SRL subcontractant, a depus o oferta.

Administratia Fritz pusese  la bataie 665.000 de lei fara TVA, iar unica oferta inaintata a fost de 642.330 lei fara TVA, adica aproximativ 130.000 de euro. Cele doua societati din asociere sunt din Bucuresti si Timisoara, iar oferta a intrat in evaluare tehnica.

***

Va reamintim, in februarie la termenul limita pentru depunerea ofertelor, nimeni nu s-a inscris in cursa pentru contractul estimat atunci la 50.000 de euro, pentru marcarea si definirea Traseului Revolutiei de la Timisoara din 1989, un proiect initiat de primarul Dominic Fritz.

Proiectul administratiei Fritz vizeaza transformarea spatiului public in 9 puncte din oras intr-un mediu care sa evoce momentele Revolutiei si sa pastreze vie memoria zilelor lui Decembrie 1989.

Cele 9 puncte emblematice pentru Revolutie unde primaria planuieste diferite interventii urbanistice sunt: Piata Maria, Podul Traian, Piata Victoriei, Piata Libertatii, Piata Sf. Gheorghe, Prefectura, Podul Decebal, Parcul Poporului, Cimitirul Eroilor. Cu ajutorul tehnologiilor de realitate augmentata si realitate virtuala, timisorenii si turistii vor putea retrai atmosfera acelor zile, transmiteau in decembrie anul trecut reprezentantii Primariei Timisoara.

Pentru a pune in valoare si a surprinde cat mai fidel acele momente istorice de extrema intensitate, am cerut ca unul din criteriile de evaluare a ofertelor care se vor depune, sa fie existenta in cadrul echipei de proiectare a unui curator cu experienta in elaborarea de astfel de proiecte de memorie personala si colectiva, rezistenta prin cultura, stereotipuri, marginalizare, discriminare, oprimare si depasirea vechilor mentalitati”, transmitea in decembrie anul trecut primarul Dominic Fritz.

Se au in vedere montarea unor placute cu diferite inscriptii, crearea unei aplicatii dedicata turistilor si digitalizarea locatiile de pe traseu. Viitorul proiect va cuprinde si modernizarea unor pavaje pentru persoanele cu diferite probleme, prin iluminat public diferentiat, marcaj tactic, signaletica sonora si borduri la nivel cu carosabilul. Mobilierul urban si marcajele vizuale vor avea un concept unitar pentru toate locatiile, mai precizau reprezentantii primariei.

Caracterul locului urmeaza a fi conservat si valorificat, iar pentru doua zone (Piata Maria si Consiliul Judetean) vor fi realizate studii de iluminat public complete si vor fi propuse solutii de iluminat ambiental.

Lucrarile de interventie propriu-zise pentru viitorul Traseu al Revolutiei au fost estimate la 4,3 milioane de euro, transmit reprezentantii Primariei, iar finantarea va fi asigurata prin PNRR (Programul National de Redresare si Rezilienta).

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.