TIMISOARA. Planeta are resurse limitate. Economiseşte-le! Este îndemnul campaniei „Timişoara Reciclează”, organizată de Iulius Town şi ECOTIC. La minimum 5 kilograme deșeuri DEEE, donatorii pot primi un voucher cadou.
Iulius Town este o dezvoltare sustenabilă, care a pus comunitatea şi grija pentru mediu în centrul preocupărilor şi acţiunilor sale. Astfel, până duminică, 21 august 2022 inclusiv, timişorenii preocupaţi de un viitor „cât mai verde” şi care vor să renunţe în mod responsabil la echipamentele electronice şi electrice neutilizate, sunt aşteptaţi în Iulius Town, unde se desfăşoară campania de colectare a deșeurilor DEEE – „Timișoara Reciclează”.
Cu toţii avem acasă un aspirator sau un fier de călcat vechi sau defect, pe care nu le mai folosim, dar pe care le-am păstrat din varii motive. Acestea şi multe altele pot fi predate gratuit în locaţia din parcarea subterană portocalie, zona magazinului Top Shop, în intervalul orar 10:00 – 22:00.
Deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) sunt echipamentele ieșite din uz, alimentate cu energie de la priză sau cu ajutorul bateriilor ori a acumulatorilor. Astfel, la punctul de colectare din Iulius Town se pot preda aparate de uz casnic, de mici şi mari dimensiuni, precum: televizoare, aparate electrice de încălzit, radiatoare sau ventilatoare electrice, aparate de aer condiţionat, aspiratoare, uscătoare de păr, fiare de călcat, aparate de prăjit pâine, maşini de măcinat, filtre de cafea şi altele. Totodată, pot fi colectate şi echipamente informatice şi de telecomunicaţii, cum sunt telefoanele, laptopurile sau imprimantele, dar şi echipamente de larg consum, precum cuptoarele cu microunde, camerele foto sau obiectele de iluminat.
Timişorenii care donează minimum 5 kilograme de deșeuri DEEE pot primi un voucher în valoare de 30 de lei, pe care îl pot utiliza la restaurantul Mado (în limita stocului disponibil).
Campania „Timişoara reciclează” este organizată de Iulius Town împreună cu ECOTIC, prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006 cu scopul de a aduce mai multă eficiență și omogenitate în îndeplinirea responsabilităților de mediu ale acestora. ECOTIC gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice în numele a aproximativ 700 de producători și importatori afiliați.