Politehnica Timisoara da golgeterul sezonului in Superliga de fotbal feminin. Echipele din Timis au trei jucatoare in top 5. Foto

TIMISOARA. Politehnica Timiosoara si Banat Girls au trei jucatoare in primele 5 marcatoare ale sezonului recent incheiat din Superliga de fotbal feminin.

Dimitra Ivanova de la Politehnica Timisoara este cea mai buna marcatoare a sezonului in prima divizie de fotbal feminin. Fotbalista din Bulgaria a inscris majoritatea golurilor in sezonul regular, singurul din play-off fiind reusit in runda de deschidere impotriva celor de la Csikszereda Miercurea Ciuc.


Ivanova a incheiat sezonul pe prima pozitie, la egalitate de goluri cu Laura Rus, de la Farul Constanta, respectiv Rania Kara Jouli, de la Gloria Bistrita. Laura Rus a egalat-o la numar de goluri pe Ivanova in chiar ultima runda a sezonului, cand a inscris de doua ori in meciul cu Politehnica, la Dumbravita.

Pe locul al doilea in clasament este Melania Tobik de la Csikszereda Miercurea Ciuc, cu 14 goluri. Fotbalista in varsta de 21 de ani a reusit si o alta performanta in aceasta stagiune. Este jucatoarea cu cele mai multe goluri marcate intr-un meci de campionat, 6, in victoria cu 16-0 in fata Alexandriei.
Tot pe locul 2, la egalitate de goluri cu Tobik este si colega ei, Andreea Herczeg.

Dimitra Ivanova nu este singura jucatoare prezenta in ierarhia principalelor marcatoare ale campionatului.

Pe pozitia a patra se afla Melisa Sodinca, fotbalista care a inscris de 11 ori, majoritatea reusitelor venind in play-out. Capitanul lui Banat Girls a reusit cate o dubla in etapa a sase, la Targu Mures, si in cea cu numarul 10, la Alexandria.

A treia reprezentanta a Timisului in ierarhia celor mai bune marcatoare este Nikoleta Kurja, de la Politehnica Timisoara, cea care a inscris de 9 ori in campionatul recent incheiat. Ultima reusita a fotbalistei care a purtat si banderola de capitan al lui Poli a fost inregistrata in etapa a opta din play-off, cand formatia alb-violeta a fost invinsa, 1-2, pe teren propriu de Universitatea Cluj.

AICI puteti vedea clasamentul integral al marcatoarelor din Superliga de fotbal feminin.

Ghinionistele sezonului

Opt dintre fotbalistele care au jucat in acest sezon se pot considera ghinioniste. Nu este vorba despre jucatoare care au suferit accidentari, ci despre cele care si-au trimis balonul in propria poarta. Pe lista se afla atat jucatoare de la echipe din play-off, cat si de la cele din play-out. Teleormaneanca Natalia Chera conduce in ierarhia autogolurilor, cu 3 asemenea „nereusite”, doua dintre acestea fiind inscrise in esecul cu 16-0 in fata lui Csikszereda Miercurea Ciuc in etapa a XIII-a.

Pe lista marcatoarelor de autogoluri se afla si doua fotbaliste ce au imbracat tricoul lui Banat Girls, Carla Chise, care a parasit echipa in iarna, si Bianka Granados, cea care a evoluat in Timis pana la finalul sezonului.

Iata lista completa a marcatoarelor de autogoluri din Superliga fetelor:

Carla Chise (Banat Girls) – in etapa a 4-a, cu CSM Alexandria
Bianka Granados (Banat Girls) – in etapa a 5-a cu Gloria Bistrita
Oana Dumitrache (CSM Alexandria) – in etapa a 9-a cu Gloria Bistrita
Natalia Chera (CSM Alexandria) – in etapa a 10-a a sezonului regular, cu Politehnica Timisoara
Natalia Chera (CSM Alexandria) – 2 autogoluri in etapa a 13-a a sezonului regular cu Csikszereda Miercurea Ciuc
Barbara Bartalis (Csikszereda Miercurea Ciuc) – in etapa 1 a play-off-ului, cu Politehnica Timisoara
Georgiana Cucuiet (ACS Targu Mures) – in etapa 9 din play-out cu Banat Girls
Mykhail Johnson (Universitatea Cluj) – in etapa a 10-a din play-off, cu Farul Constanta
Andreea Balla (ACS Targu Mures) – in etapa a 10-a din play-out, cu Gloria Bistrita

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.