‘(Ne)conferinta FORMA inEDU’, un super eveniment pentru profesorii din Timis marca Initiativa in Educatie. Participarea este gratuita

TIMISOARA. Celebrăm împreună Ziua Învățătorului in 5 iunie, de la orele 17.00 la 20.00! Toate cadrele didactice din județul Timiș sunt invitate la (Ne)conferința FORMA inEDU!

Evenimentul este organizat de Asociația „Inițiativă în Educație” și Primăria Municipiului Timișoara în cadrul proiectului „FORMA inEDU”, implementat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Casa Corpului Didactic Timiș.

Evenimentul va fi compus din trei părți, pornind de la cele 3 cuvinte cheie din principiile organizației inEDU (INformație, INteracțiune și INspirație).

În sesiunea de deschidere vor fi prezentări, urmate de momente de interacțiune și networking între participanți și organizații, în a doua parte. A treia parte este dedicată inspirației în cadrul căreia vor fi descoperite proiecte cu impact semnificativ în educație.

Programul propus:

17:00 – 17:30 – Înregistrare participanți & deschidere eveniment;
17:30 – 18:00 – INformație & panel educațional;
18:00 – 19:00 – INteracțiune & networking;
19:00 – 20:00 – INspirație & prezentări proiecte.

Conferința va încuraja colaborarea între cadrele didactice și instituțiile culturale reprezentative pentru a susține comunitatea și a promova un sistem de învățământ ancorat la spații culturale locale și la demersuri de integrare a practicilor culturale în școli.

Evenimentul se va desfășura la INCUBOXX, str. Calea Circumvalațiunii, nr. 2-4, Timișoara.

Înscrierea pentru participare se face prin completarea următorului formular: https://forms.gle/ySejEKVoYGE6N9CA6.

Proiectul „FORMA inEDU” urmărește valorificarea resurselor culturale și integrarea artei în mediul școlar prin crearea de contexte educaționale care formează și consolidează competențele pedagogice și interculturale ale cadrelor didactice și dezvoltă parteneriate și rețele culturale la nivel local și regional în perioada februarie – iunie 2024 în Timișoara.

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Power Station+ | Școli creative, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul de la Ministerul Culturii.

Activitățile nu presupun taxă de participare. Accesul este liber pentru participanți, pe bază de înscriere.

Despre Asociația Inițiativă în Educație:

Asociația Inițiativă în Educație susține si contribuie la îmbunătățirea mediului educațional și cultural prin crearea de contexte de învățare și dezvoltare pentru elevi, profesori și părinți din județul Timiș.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.